Nogomet

Kelava: "Zasluge za ovaj trofej nisu samo moje"

Damir Žbulj • četvrtak, 10.05.2012.
Kelava: "Zasluge za ovaj trofej nisu samo moje"
Foto: Davor Sajko

Dinamo je golovima Kovačića, Beqiraja i Ibaneza stigao do trofeja Hrvatskog nogometnog kupa, no da nije Kelava u samoj završnici susreta obranio kazneni udarac Lukačeviću, pitanje je bi li se ista ekipa na kraju veselila...

U finalu Hrvatskog nogometnog kupa Dinamo i Osijek kao da su sva svoja znanja i mogućnosti čuvali za posljednjih 45 minuta ova dva međusobna dvoboja. Na osječkih 0:0, nastavilo se rezultatom identično prvo zagrebačko poluvrijeme. No, tada je krenuo vatromet prilika i golova. Dinamo je s dva pogotka, Kovačića i Beqiraja stigao do sigurnog vodstva, ali zagrebačkom sastava situaciju je zakomplicirao Vrsaljko, koji je 20-ak minuta prije kraja smjestio loptu u vlastitu mrežu.

I tada drama na travnjaku. Prvo je Maglica iz igre propustio svladati vratara domaćih iz gotovo idealne situacije, da bi samo pet, šest minuta prije kraja Lešković dobio priliku iz kaznenog udarca poravnati rezultat na 2:2, čime bi Rabuzinovo sunce vjerojatno i završilo u Osijeku.

Međutim, fantastični Sveti Ivan Kelava, kojemu je to treći obranjeni kazneni udarac u proljetnom dijelu sezone, zaustavio je i taj pokušaj Bijelo-plavih, čime je definitivno zaslužio titulu igrača ovog zagrebačkog finala.

"Nisu zasluge samo moje, ovo je kolektivni sport i jednako pripadaju i meni, kao i mojim suigračima," skroman je bio vratar Dinama nakon što je podigao trofej. Razmišljao sam samo da momčad ne smijem ostaviti na cjedilu, pričekao sam ga, pročitao, ali moram priznati da je Lukačević odlično pucao, ruka mi je bila crvena nakon obrane," u veselom raspoloženju zaključio je zagrebački vratar.

Beqiraj znao da će Kelava obraniti

"U drugom poluvremenu, mislim da je bila jako dobra utakmica za gledatelje, a što se tiče penala, nekako sam znao da će ga Kelava obraniti, jer stvarno ima dosta dobar osjećaj za to," pohvalio je i svog vratara Beqiraj.

Uz Kelavu, jedan od boljih pojedinaca na travnjaku bio je i strijelac drugog pogotka za Modre Fatos Beqiraj, koji je u posljednje vrijeme u odličnoj formi: "Mislim da je drugo poluvrijeme bila jako dobra utakmica. Znali smo da će biti teško. oni su se u prvom poluvremenu zatvorili, a mi nismo mogli probiti njihov blok. Nakon drugog pogotka malo smo stali, mislim da će tu trener morati analizirati zašto se to desilo."

Napadač Dinama kazao je kako prije samog izvođenja kaznenog udarca Lukačevića nije bilo nekog straha ili panike, ali priznao je kako im ipak nije bilo svejedno: "Stvari su se mogle jako zakomplicirati. Nije bila neka panika, znali smo da nakon penala imamo još nekih sedam minuta do kraja, no na kraju je sve sretno završilo. Dupla kruna je tu i svi se možemo veseliti."

Beqiraj je trenutno najbolji strijelac lige, zabio je ove sezone 15 pogodaka, tri više od Hajdukova Vukušića, a do kraja prvenstva ostalo je još 90 minuta. Beqiraj ne misli kako je borba za prvog topnika lige odlučena: "Igra se još jedno kolo, nije još sve odlučeno. Sve je moguće u toj zadnjoj utakmici pa ćemo za tu proslavu još malo pričekati."

"Veliki je ovo uspjeh, osvojili smo duplu krunu, sretni smo i zadovoljni jer smo naporno radili za ovaj uspjeh. Velike zasluge idu Kelavi, ali i čitavoj ekipi. Ponosan sam na svoje suigrače," kratak je nakon završnog slavlja bio jedan od strijelaca u uzvratnom susretu, mladi Mateo Kovačić.

Dinamo svoju posljednju ovosezonsku utakmicu igra u subotu na Maksimiru, a u goste im dolazi Split.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!