Nogomet

Vargić: "Ni Real Madrid nije tako zbio Dinamo u šesnaesterac"

Ante Dubravac • četvrtak, 10.05.2012.
Vargić: "Ni Real Madrid nije tako zbio Dinamo u šesnaesterac"
Foto: Davor Sajko

Nogometaši Osijeka bili su na pragu velike senzacije i osvajanja trofeja Hrvatskog nogometnog kupa, međutim neiskorišteni jedanaesterac u samoj završnici bacio je u očaj cijelu svlačionicu.

Teško da su nogometaši Osijeka i sami mogli zamisliti bolji razvoj situacije u uzvratnom susretu finala Kupa od toga da u 86. minuti imaju jedanaesterac koji im gotovo sigurno znači i naslov pobjednika. Međutim šest minuta prije kraja susreta Ivan Kelava brani udarac Josipu Lukačeviću i Rabuzinovo sunce ostaje u Maksimiru.

"Emotivno sam potpuno prazan. Imali smo fantastičnu priliku. Preuzeo sam odgovornost, ali nisam pogodio mrežu. Bili smo tako blizu a tako daleko," izjavio je za Glas Slavonije tragičar Lukačević.

Situaciju oko toga tko će izvesti najstrožu kaznu koja je pomalo zbunila i trenera Stanka Mršića pokušao je objasniti Branko Vrgoč: Htjeli smo s bijele točke pucati Petrović i ja, ali loptu je uzeo iskusniji Lukačević. Borili smo se lavovski, žalostan sam, tužan, plače mi se. Ovo mi je prvo finale."

Vratar Ivan Vargić ponudio je zanimljivu usporedbu: Mislim da Modre ni Real Madrid nije tako zbio u šesnaesterac kao mi u drugom poluvremenu. Ali, lopta nekad uđe, a nekad ne."

Veliku priliku propustio je i Anton Maglica koji se malo iskupio izborivši jedanaesterac nakon što ga je srušio Tonel: " Igrali smo odlično, bili smo uvjereni da ćemo se domoći pobjede. Ne znam kako mi je Kelava obranio onaj udarac, a potom je skinuo i jedanaesterac. Treba dignuti glavu, odigrali smo majstorski, šteta što nismo i pobijedili," zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!