Nogomet

PL BiH: Velika blamaža Zrinjskog u Mostaru

Ivana Karačić • petak, 11.05.2012.
PL BiH: Velika blamaža Zrinjskog u Mostaru
Foto: Duje Bonačić

Tri kola prije kraja Željezničar je osigurao naslov prvaka BiH. Široki Brijeg je u Prijedoru ulovio samo bod, pa je momčad s Grbavice nedostižna na vrhu. Kako je Sarajevo izgubilo od Olimpica upitno mu je postalo i treće mjesto. No, možda je upravo Olimpic pobjedom nad Sarajevom uhvatio bodove za Europu, jer se Zrinjski propisno obrukao porazom od već otpisane Kozare na svojem terenu. Pobjedom nad Čelikom Sloboda je uhvatila tračak nade za spas.

Bivši stoper Željezničara Vlado Čapljić prvi je pružio ruku i čestitao Amaru Osimu naslov prvaka BiH. Željezničar je na Grbavici očekivano 3:1 pobijedio Slaviju. Dva pogotka postigao je Samir Bekrić, a jedan ovog proljeća razigrani Muamer Svraka, kojemu je izbornik BiH Safet Sušić poslao poziv u reprezentaciju. Čast Slavije spasio je Marko Perišić.

Široki Brijeg je sve dalje od Željezničara, ali sve bliže drugom mjestu. Ovaj put osvojio je bod u Prijedoru. Rudar je poveo pogotkom Damira Tosunovića, a u završnici prvoga poluvremena konačnih 1:1 postavio je Argentinac Juan Manuel Varea.

U drugom sarajevskom obračunu, između Olimpica i Sarajeva na Otoci, pobijedio je domaćin pogotkom Harisa Harbe u posljednjim trenucima utakmice. Zanimljivo je da je na ovoj utakmici na tribinama bilo više navijača Sarajeva nego Olimpica iako je službeno odlazak gostujućih navijača na stadione zabranjen. No, u Sarajevu je teško razlučiti tko je za koga. Srećom, sve je prošlo sportski, a Olimpic bi mogao i u Europu jer ima licencu i sigurno će završiti na petom mjestu. Ako Sarajevo ostane i nakon žalbe bez europske licence, "Vukovi s Otoke" će uz Široki Brijeg i Borac u Europsku ligu.

Zrinjski, pak, više nema nikakvih izgleda za ostvarenje tog cilja. Pred 200-tinjak svojih navijača Mostarci su se osramotili. Izgubili su utakmicu od odavno otpisane Kozare. Plemići su poveli pogotkom Amera Bekića, a početkom drugoga poluvremena Dejan Kojić donio je izjednačenje gostima. Bekić je pogodio i drugi put mrežu Kozare u 70. minuti, u 90. Kojić gostima ,koji su prijetili iz brzih kontri, donosi novo izjednačenje. No, nije to bio kraj muka Zrinjskog. Minutu poslije Srboljub Jandrić postigao je pogodak za tek četvrtu pobjedu Kozare u sezoni. Odmah poslije utakmice Draženko Bogdan napustio je klupu Zrinjskog. Njegovo vođenje momčadi s klupe i savjetnička uloga Blaža Sliškovića s tribine nije se pokazala dobrim rješenjem. Do kraja sezone sastav Zrinjskog s klupe će voditi Elvis Margeta.

Mostarce bi do kraja sezone mogla preteći Zvijezda koja je rutinski 2:0 pobijedila Velež. Strijelci su bili Dalibor Pandža i Armin Delić. Važnu pobjedu (2:0) nad Leotarom zgrabio je Travnik. Pogocima Nermina Varupe i Nebojše Popovića Travničani su praktično osigurali ostanak u ligi.

Teška borba za ostanak čeka GOŠK, koji je u Banjoj Luci igrao oslabljen. Borac je to iskoristio i zabio šest pogodaka. Mladi Nemanja Bilbija i Petar Kunić postigli su po dva, a Marko Maksimović i Mladen Žižović po jedan pogodak.

Sloboda je pobijedila Čelik 1:0. Jedini pogodak postigao je Dinamov nogometaš na posudbi u Tuzli Almir Bekić. Tuzlaci su na taj način vratili nadu za ostanak u Premijer ligi, premda ih do kraja čekaju dva teška gostovanja kod izravnih suparnika za bijeg s dna - u subotu protiv GOŠK-a u Gabeli i u posljednjem kolu protiv Slavije u Lukavici. Upravo bi taj susret mogao odlučiti tko će ostati, a tko ispasti. Iduće kolo na rasporedu je u subotu.

Premijer liga BiH, 27. kolo:
Sloboda - Čelik 1:0
Borac - GOŠK 6:0
Zvijezda - Velež 2:0
Željezničar - Slavija 3:1
Olimpic - Sarajevo 1:0
Zrinjski - Kozara 2:3
Travnik - Leotar 2:0
Rudar - Široki Brijeg 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.05.2012. u 15:27
    Znači i tamo ima drame za pozicijeu koja vodi u Europu. Žao mi je zbog Bake Sliškovića
    Obrisan korisnik