Nogomet

Gary Neville u stručnom stožeru Engleske, Aršavin kapetan Rusije

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 14.05.2012.
Gary Neville u stručnom stožeru Engleske, Aršavin kapetan Rusije
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Završetkom klupske sezone fokus nogometne javnosti okreće se reprezentacijama i nadolazećem Euru. Selekcije koje su izborile nastup u Poljskoj i Ukrajini definiraju posljednje stvari vezane uz momčad i stručni stožer, a po tom pitanju stižu novosti iz Engleske i Rusije.

Nakon što je razriješena nepoznanica oko engleskog nogometnog izbornika, počinje se nazirati i stručni stožer koji će Roy Hodgson povesti na Europsko prvenstvo. Jedan od onih koji će naći svoje mjesto uz izbornika je bivši igrač Manchester Uniteda Gary Neville.

"Gary je kao igrač postigao mnogo s Unitedom i reprezentacijom Engleske. Dolazi s UEFA trenerskim kvalifikacijama i igrači će ga veoma poštovati zbog bogatog iskustva. Na prvom sastanku u savezu, objasnio sam da želim Garyja u stožeru", rekao je Hodgson na ovu temu.

Također, svoje viđenje situacije iznio je i sam Neville. "Roy me upitao želim li biti član njegovog tima, a ja sam to bez razmišljanja prihvatio. Moram reći da je rad za reprezentaciju velika čast i veliki trenutak za mene", rekao je bivši reprezentativni branič nakon potpisivanja četverogodišnjeg ugovora.

S druge strane, i iz Rusije stižu novosti vezane uz reprezentaciju. Izbornik Dick Advocaat odlučio je tko će predvoditi njegovu selekciju s kapetanskom trakom, a izbor je pomalo očekivano pao na Andreja Aršavina.

Tom prilikom je nizozemski strateg poslao i optimističnu poruku pred početak Eura. "Kad ljudi pričaju o Euru, pričaju u Nizozemskoj, Španjolskoj i Njemačkoj. No, ukoliko budemo igrali svoju igru, sposobni smo iznenaditi favorite", mišljenje je izbornika reprezentacije koja se nalazi u skupini A s Poljskom, Češkom i Grčkom.

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.05.2012. u 09:52
    i ja misli da bi englezi mogli iznenadit uvjek su se puhali na svakom prvenstvu i nikad nista nije bilo od nji,sad kad izgledaju ispuhani i nitko ne samtra da mogu uspit mozda to iskoriste kao i chelsi u LP
    Obrisan korisnik
  • Hektor33315.05.2012. u 09:26
    neville će lovat krtice ili šta
    Hektor333
  • Obrisan korisnik15.05.2012. u 00:51
    Da Englezi nešto naprave na EP ili SP to je isto kao da sutra predsjednik Amerike odluči Aljasku prodati Rusima i to istoj cijeni za koju su ju i kupili 1867!!Možda bi i nešto mogli učiniti nekada,ali samo preko mrtvog Mannschafta!!
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo915.05.2012. u 00:11
    ti si stvarno lud
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik14.05.2012. u 23:45
    Iskreno, nemojte misliti da sam lud, no ja vjerujem da bi Englezi napokon nešta mogli pokazati na ovome EURU.
    Obrisan korisnik