Košarka

Repeša: "Nedopustivo je primiti 40 u drugom poluvremenu i dozvoliti 21 napadački skok"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • utorak, 15.05.2012.
Repeša: "Nedopustivo je primiti 40 u drugom poluvremenu i dozvoliti 21 napadački skok"
Foto: Jelena Stipović

Poslije utakmice u kojoj nije bilo većih dvojbi tko će na kraju slaviti, Jasmin Repeša svejedno nije bio u potpunosti zadovoljan izdanjem svoje momčadi. Već uobičajeno, Cibonin trener je nakon visoke pobjede nad Zadrom izdvojio i stvari koje nisu bile dobre, dok je, s druge strane, gostujućem treneru Alešu Pipanu bilo teško reći nešto više o izdanju njegove momčadi. Zadranima je preostalo samo okrenuti se drugoj utakmici, koju će u petak odigrati kod kuće...

Iako je Cibona vrlo uvjerljivo napravila prvi od potrebna dva koraka prema finalu hrvatskog prvenstva, Jasmin Repeša je poslije 86:57 protiv Zadra spomenuo i ono što nije bilo kako je želio u igri momčadi koju vodi. Kada se pobijedi s 29 razlike, nije lako naći puno zamjerki, pa je i trener Vukova bio pretežito zadovoljan obavljenim u utorak navečer.

Barboura muče prepone, Žižiću stradao gležanj

Od igrača koji su inače u rotaciji, Repeša ovog puta nije računao na Antwaina Barboura, dok je Andrija Žižić odigrao tek 15 sekundi prije nego je ozlijedio gležanj. Barbour je zbog bolnih prepona iz opreza propustio nastup, dok će se o Žižićevoj raspoloživosti za nastavak polufinalne serije više znati nakon pregleda.

"Mislim da je već otpočetka utakmica otišla u jednom smjeru, kako smo mi željeli. Definitivno smo odigrali dobro u obrani, s puno energije, imali smo +22 na poluvremenu i s minimalno pet do šest promašenih otvorenih trica", kazao je Repeša, koji se nije dugo zadržao na pohvalama: "Htio bih podvući dvije-tri stvari koje su bitne za Cibonu i za hrvatsku košarku. Za nas je nedopustivo da nam nakon primljenih 17 poena u prvom poluvremenu Zadar zabije 40 u drugom, a nedopustivo je i da Zadar ima 21 napadački skok, ako je jedan od naših glavnih ciljeva bio da to spriječimo."

"Osim toga, neki mlađi igrači, a tu mislim na Zubčića, Marčinkovića i Kovačevića, ulaze u crne rupe bez razloga, padne im koncentracija i tu radimo greške. Treba nam konzistentnost tijekom svih 40 minuta, treba nam bolji defanzivni skok i potrebna nam je i mentalna čvrstoća koja treba biti više germanska nego balkanska", zaključio je Cibonin trener.

Repeša se dotaknuo i skandiranja s tribina, s pozivom navijača da ostane u Ciboni: "Moram biti zahvalan ljudima koji cijene ovo što smo napravili, zahvaljujem publici koja dolazi u što većem broju i prisutna je tijekom utakmice, što je strašno bitno za Cibonu. Što se ostaloga tiče, idemo korak po korak, gledamo dalje, vidjet ćemo, ima vremena za sve."

Tomislav Zubčić: "Htjeli smo Zadranima već u prvoj utakmici pokazati s kim imaju posla. Sada s velikim samopouzdanjem idemo na drugu utakmicu, s vjerom da polufinalnu seriju možemo okončati u Zadru."

Aleš Pipan priznao je da je njegova momčad u vrlo blijedom izdanju bila nemoćna protiv raspoloženih Vukova. "Sve ste vidjeli, čestitke Ciboni i treneru Repeši na zasluženoj pobjedi. Bili su bolji od nas u obrani i napadu, mi smo loše počeli, nastavili i završili. Trebali bismo ovo što brže zaboraviti, druga utakmica je u petak u Zadru i moramo se koncentrirati na nju", opisao je Zadrov trener.

Bez obzira na -29, Slovenac na klupi Zadrana nije zabrinut da će ovo psihološki poljuljati njegove igrače: "Ove godine smo dosta toga proživljavali, prošli smo dosta trauma. Nije svaki poraz isti, neki bole malo više, neki malo manje, a mislim da će u petak biti drugačija utakmica."

"Najbitnije mi je da ne ponavljamo iste greške, da imamo pristup i borbenost. Ovog puta nismo imali nijednog raspoloženog igrača, a za Cibonu ih treba barem tri", zaključio je Pipan, ne želeći puno govoriti o agresivnosti suparnika kao razlogu za pogreške: "Košarka je kolektivni sport, a mi smo u ovoj utakmici htjeli sve raditi jedan na jedan, kako se košarka ne smije igrati. U košarci treba biti povezanosti u igri."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 12:52
    nije odigrao zato jer je ozlijeđen... tko će ga uzeti, ne znam... ali on nema namjeru ostajati u hrvatskoj... šariću je svejedno koje će natjecanje igrati... njega zanima kod koga ide... nitko za šarića neće platit milijun eura (ne zato jer ne želi, nego zato jer ga mogu dobit potpuno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 12:43
    zašto misliš da hezonja neće ostati u Hr? tko će ga uzeti molim te lijepo, nakon sezone u kojoj nije odigrao ni 5 seniorskih minuta? barca:)? to su priče za malu djecu. šarića eurocup ne zanima....okusio je nešto malo eurolige ove sezone i ne igra mu se drugorazredno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 11:19
    hezonja gotovo sigurno neće ostati u hrvatskoj... dapače, veće su nam šanse da ako već plačamo zagrebu odštetu (za što i nema neke velike potrebe) da uzmemo mavru... šariću nije bitno hoće li igrati euroligu ili eurocup... njemu je bitno da igra... ali opet ne kao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 09:27
    a gle...ako uprava cibone želi raditi ozbiljan posao, onda 'pod mus' mora naći novce da zadrže repešu, wrighta, sutona rudeža i zubu! to mora biti okosnica ekipe. nije bitno koliko to košta. ako treba, ostali igrači neka budu juniori i neki mladi, jeftini talenti sa strane (ima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina16.05.2012. u 14:53
    bilo bi super kad bi nam reprezentacija igrala ovakav presing s trojicom igrača preko cijelog terena. ne bih želio da ponovno izgledamo loše na terenu kao i zadnji put pod Repešom. prisjetite se, jedino je Jokina reprezentacija bila negledljivija.
    pikepiletina