Nogomet

Bilić: "Situacija s Lovrenom nije sjajna, ali je obećavajuća"

Iz Sheratona:Borna Rupnik • srijeda, 16.05.2012.
Bilić: "Situacija s Lovrenom nije sjajna, ali je obećavajuća"
Foto: FaH

U srijedu se okupio dio hrvatske nogometne reprezentacije na početku priprema za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo. Slaven Bilić prokomentirao je situaciju na okupljanju te ponudio svoje mišljenje o finalu Lige prvaka...

U zagrebačkom hotelu Sheraton napokon je počeo i završni dio "akcije Poljska i Ukrajina", okupljanjem dijela reprezentativaca koji će se tijekom poslijepodneva uputiti prema svojoj stalnoj bazi u Čatežu. Idućeg tjedna kreću put Rovinja, a u Puli će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Estonije.

Izbornik Slaven Bilić pojasnio je da se već dugo radilo za današnji dan: "Pratili smo kandidate za reprezentaciju, pratili smo protivnike, a danas su se skupili koji su završili s obvezama ili nemaju potrebe za odmor. Svi će se okupiti, osim Olića i Pranjića te Pletikose, u nedjelju u podne, kada idemo u Rovinj".

"Dejan Lovren je u Francuskoj. Situacija mu nije sjajna, ali je obećavajuća. Trebao bi nam se pridružiti početkom sljedećem tjedna i moglo bi sve dobro završiti", dodao je Bilić.

Zbog različite minutaže hrvatskih reprezentativaca treninzi će narednih dana morati biti vrlo pažljivo pripremljeni.

"To je dosta osjetljivo pitanje, ne može se samo individualno trenirati. Program smo napravili i koliko ćemo god moći, trenirat ćemo zajedno. Završeci treninga bit će individualizirani. Prije četiri godine imali smo isti problem, ali smo sve kandidate doveli u optimalno stanje. Ne sumnjam da ćemo u naredna tri tjedna to napraviti opet", kaže izbornik.

Nekoliko je riječi posvetio i nadolazećem okršaju na Allianz Areni, gdje će Bayern i Chelsea odlučivati o novom vladaru Europe.

"Utakmica Bayerna i Chelseaja zanima nas već i samo zbog činjenice da je finale Lige prvaka. Željeli bismo da Olić i Pranjić podignu taj pehar, a bude li Bayern igrao kao protiv Real Madrida, a ne Borussije Dortmund, ima šanse. Dajem malu prednost Bayernu, bez obzira što i jednima i drugima nedostaje nekoliko igrača, ali Nijemci igraju na svom terenu. To može biti psihička prednost, a već su kod kuće ispucali dovoljan broj poraza", zaključio je Slaven Bilić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2012. u 20:11
    nisam stavio 12 igraca...nego "ILI" na ljevoj strani...perisic/rakitic....u klasicnoj 4-4-2 formaciji
    Obrisan korisnik
  • cameosis16.05.2012. u 20:06
    jesi li zamijetio da si stavio 12 igrača?
    cameosis
  • Obrisan korisnik16.05.2012. u 19:59
    ja ni nisam izbornik, ja sam samo po mom misljenju reko momcad... a mogu si mislit koga b ti metnio u pocetnih 11...pletikosa, olic, simunic & co...koji zajedno nisu sakupili nastupa u ovoj sezoni kao jedan perisic ili vida...nekad je konstanta igranja vaznije od "zvucnog" imena he-he
    Obrisan korisnik
  • Mrki_Medo16.05.2012. u 18:54
    A sta mu fali? Covjek bi na teren poslo 12 igraca, mozda jest malo neuobicajena taktika al bi sigurno bili u prednosti nad protivnicima :)
    Mrki_Medo
  • Hektor33316.05.2012. u 17:51
    justivane vidi se zašto ti nisi izbornik hahahah
    Hektor333