Nogomet

Eduardo: "Jelavić se istaknuo, a meni samo nedostaje utakmica"

Borna Rupnik • četvrtak, 17.05.2012.
Eduardo: "Jelavić se istaknuo, a meni samo nedostaje utakmica"

Jedan od hrvatskih reprezentativaca koji je već u srijedu stigao u reprezentativni tabor, Eduardo da Silva, očekuje bitku za mjesto u prvoj postavi, no najvažnije, vjeruje da će biti spreman...

Hrvatska nogometna reprezentacija počela je svoje okupljanje u srijedu u Zagrebu te se smjestila u Čatežu. Izborniku Slavenu Biliću na raspolaganju je samo dio igrača, dok će oni koji još odrađuju svoje obveze ili odmor doći naknadno.

Niko Kranjčar: "Nadam se da ću se sasvim oporaviti do početka prvenstva. Vidjet ćemo. Izostanak s prošlog Svjetskog prvenstva sada nam je motiv više, a utakmica protiv Irske bit će ključ jer smo kvalitetni i možemo daleko".

Među pristiglima je bio napadač ukrajinskog Šahtara, Eduardo da Silva, koji se tijekom proljeća ponovno mučio s ozljedom.

"Vjerujem da ću biti u pravoj formi za Europsko prvenstvo. Nedostaje mi samo utakmica u nogama, ali oporavljen sam. Ima još vremena do početka da se sve posloži kako treba", najavio je Eduardo, koji će se za mjesto u napadačkoj liniji boriti s Marijom Mandžukićem, Ivicom Olićem, Nikicom Jelavićem te možda i Nikolom Kalinićem.

"Jelavić se istaknuo svojim igrama", priznao je Eduardo, "ali potrudit ću se nametnuti. Na kraju je na izborniku Biliću donijeti odluku".

Prvu će utakmicu u Poljskoj Hrvatska igrati protiv reprezentacije Irske. "Tom pobjedom bismo trasirali put prema četvrtfinalu i mislim da možemo proći skupinu", dodao je Eduardo.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 21:13
    Ite kako je dobro da je Jelavić u top formi a itekako je dobro da i Eduardo gori od želje za nastupima.Zdrava konkurencija ne škodi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 13:10
    prema meni je trebao biti Petric ispred Eduarda...jer jednostavno Eduardo vise nije klasa za repku poslije ozljede..a ni u Sahtaru nikad ne igra i stalno je ozlijeden
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 11:24
    ma jelavic nam je najbolji napadac daleko trenutno a da se mene pita igro bi jelavica i dudu-a
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 10:23
    Eduardo mi je vrlo drag igrač, možda u taktici koju Bilić preferira i bolje odgovara od Jelavića, ali moje mišljenje je da se sustav mijenja i prilagodi Jelaviću, jer je ove sezone stvarno zaslužio biti 1. udarna igla (15 golova u Rangersima + 9 u Evertonu). Al ne sumnjam da će Bilić to dobro... [više na forumu]
    Obrisan korisnik