Košarka

Perasović i Tomić u plusu, Banić i Stojić u minusu

Ante Zovko • subota, 19.05.2012.
Perasović i Tomić u plusu, Banić i Stojić u minusu
Foto: Kristijan Komarica

Prve utakmice četvrtfinala doigravanja u Endesa ligi prošle su bez iznenađenja. Barcelona se iskalila zbog poraza na završnom turniru Eurolige, a poveli su Perasovićeva Valencia i Tomićev Real Madrid.

Uoči doigravanja kao najzanimljiviji dvoboj činio se onaj Caje Laboral i Gescrap Bizkaije Marka Banića. Već je prva utakmica opravdala taj epitet. Pobijedila je momčad Duška Ivanovića 77:73 uz skromnu predstavu hrvatskog krilnog centra.

San Emeterio držao je domaćine u egalu protiv Baska koji su nametnuli dosta žestok ritam, a kad se rezultat lomio, istaknuo se Mirza Teletović (19 poena i pet skokova) sa osam uzastopnih ubačaja u posljednjoj četvrtini, u odlučujućim trenucima. Banić je igrao 25 minuta s učinkom od sedam poena i četiri skoka. Kod Bilbaa Jackson je ubacio 18 poena, a po 15 Mumbru i Vasileiadis.

Ante Tomić dobio je 12 minuta u pobjedi Reala 82:68 protiv Bance Civice. Real se hrvao s gostima iz Seville prvih trideset minuta, a onda ubacio u višu brzinu i upisao prvu četvrtfinalnu pobjedu. Madriđani su vodili 26:16 na kraju prve četvrtine, ali kad su im glavne poluge zakočene. Banca Civica napravila je seriju 15:3 i vodila u 25. minuti 54:46. Real se potom uozbiljio, pojačao obrani i napadački ritam i zadnjih šest minuta završio sa 18:4.

Uz šut 3/4 za dva, Tomić je postigao šest poena te upisao i dva skoka. Realovi strijelci su se raspodijelili pa je Singler postigao 14, a Llull i Reyes po 13 poena.

Nakon debakla na završnici Eurolige u Istanbulu, gdje ju je u polufinalu izbacio kasniji pobjednik Olympiakos, Barcelona je učinila Lucentum Alicante neslavnim rekorderom. Na domaćem parketu Katalonci su slavili 73:43, a broj gostujućih poena najmanji je u povijesti doigravanja španjolskog prvenstva.

Samo tri šuta Barcelona je promašila u prvoj četvrtini završenoj s prednošću 21:6. Do odmora domaćin je imao učinak za tricu 8/14. Huertas (14 poena) zamijenio je ozlijeđenog Navarra, a najveća prednost Barcelone bila je 73:41 u 39. minuti. Mario Stojić igrao je 37 minuta za Alicante te završio susret kao najbolji gostujući strijelac s devet poena i tri skoka.

Valencia Velimira Perasovića došla je do relativno lagane pobjede protiv Lagune Aro 82:60 nadskakvši goste u obrani (26 obrambenih skokova domaćih). Valencia je vodila od početka i samo povećavala prednost uz 26 poena i četiri asistencije De Coloa. Canner-Medley dodao je 18 poena i 12 skokova. Vidal je imao 14 ubačaja za goste.

Sve druge utakmice igraju se u nedjelju.

Liga Endesa, doigravanje, prvi krug:
Caja Laboral - Gescrap Bizkaia 77:73
Valencia - Lagun Aro 82:60
Barcelona - Lucentum Alicante 73:43
Real Madrid - Banca Civica 82:68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!