Nogomet

Druga momčad Širokog Brijega bolja od Zrinjskog

Iz Mostara:Ivana Karačić • ponedjeljak, 21.05.2012.
Druga momčad Širokog Brijega bolja od Zrinjskog
Foto: Ivana Karačić

Široki Brijeg je osvojio sva tri boda u Mostaru. Pobijedio je Zrinjskog u jednoj utakmici osrednje kvalitete. Iako je trener Marijan Bloudek promijenio sastav u odnosu na finalnu utakmicu kupa sa Željezničarom, Široki Brijeg je bolje stajao na terenu. Domaćin, kojemu je pobjeda mogla donijeti još kakvu - takvu nadu za Europu totalno je podbacio.

Zrinjski - Široki Brijeg 0:1 (0:1)

Premijer liga BiH, 29. kolo
Stadion pod Bijelim Brijegom, gledatelja: 500
Suci: Tomislav Čuić (Tomislavgrad), Smajić (Tojšići) i Kunić (Banja Luka)

Strijelac: Roskam 34'

Vezane vijesti

Žuti kartoni: Radeljić 27', Džidić 44', Stojkić 45', Muminović 47', Kožul 77' i Roskam 90'

Zrinjski: Melher, Markić, Radeljić, Aničić (od 46' Bekić), Popović, Muminović, Marjanović, Ivešić (od 84' Drežnjak), Žuržinov (od 67' Bibić), Pehar
Trener: Dragan Perić

Široki Brijeg: Bilobrk, Ćorić, Ješe, Džidić (od 67' Brekalo), Bertoša, Kožul, Jefthon, Ljubić, Serdarušić (od 72' Ivanković), Kvesić (od 60' Šilić), Roskam
Trener: Marijan Bloudek

U utakmici koja nije imala rezultatsku važnost za goste, Široki Brijeg je ipak ostvario pobjedu, premda je u susret krenuo samo s četvoricom igrača koji su igrali finale kupa protiv Željezničara. Na drugoj strani, Zrinjski bi pobjedom zadržao bar teorijske izglede za plasman u Europu. Razumljivo je stoga što su domaći igrači odlučnije ušli u utakmicu.

Dominacija Zrinjskog u prvih 20-ak minuta donijela je domaćinu i tri velike prilike za vodstvo. U 15. minuti Lazar Marjanović je šutirao s desetak metara. Luka Bilobrk je odbio loptu na noge Igoru Žuržinovu, koji je također snažno šutirao, ali je vratar Širokog Brijega opet bio siguran. U još boljoj prilici bio je Žuržinov u 19. minuti. No, opet je sjajno reagirao Bilobrk.

Gosti su prvu priliku stvorili tek u 26. minuti. Dino Ćorić je prvi put probio desni bok, poslao loptu prema suprotnoj vratnici. Do nje je prvi stigao Mario Kvesić i iz voleja šutirao snažno, a vratar Zrinjskog Igor Melher sjajno je obranio. No, u 34. minuti bio je nemoćan. Iznenadio ga je Mateo Roskam.

Iz akcije koja ništa osobito nije obećavala Mario Ljubić je gurnuo loptu Roskamu, koji je s 20 metara poslao visoki lob-udarac. Lopta je pala pod gredu i završila iza Melherovih leđa. Poslije vodstva 1:0 gosti su dobili samopouzdanje, uspostavili svoju igru na sredini terena i vješto otupili napade domaće momčadi.

U nastavku utakmice ritam igre je pao, a tome su pomogli i prekidi koje su prouzročili domaći navijači Ultrasi ubacivanjem pirotehnike na teren. U 55. minuti prekid je potrajao nekoliko minuta zbog dimne zavjese na cijelom terenu. Zrinjski je tražio put do izjednačenja sporim i stihijskim napadima, dok su gosti mirnom igrom čuvali prednost.

Uz vratara Luku Bilobrka kod Širokog Brijega istaknuli su se Vedran Ješe u obrani, te Ante Serdarušić i Danijel Kožul na sredini terena. U Zrinjskom je podbacila cijela momčad. Tri boda Širokom Brijegu su još više učvrstila drugo mjesto, dok je Zrinjski ostao i bez teorijskih izgleda za Europu i doveo čak u pitanje i šesto mjesto.

Premijer liga BiH, 29. kolo:
Zrinjski - Široki Brijeg 0:1 (0:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!