Košarka

Bogdanović i Netsi zainteresirani za suradnju već od iduće sezone

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.05.2012.
Bogdanović i Netsi zainteresirani za suradnju već od iduće sezone
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović izabran je na prošlogodišnjem NBA draftu u drugoj rundi od strane Miamija da bi zatim kroz tradeove prava dobili Netsi, a nakon odlične sezone u dresu Fenerbahčea, novi stanovnici Brooklyna su zainteresirani za njegovo dovođenje već ovog ljeta...

Od odlaska Roka Lenija Ukića iz Milwaukee Bucksa, Hrvatska nema NBA igrača. ovog ljeta bi to mogao postati Bojan Bogdanović koji je obavio kvalitetan sastanak s predstavnicima Brooklyn Netsa tijekom Final Foura Eurolige u Istanbulu. U izaslanstvu Netsa je bio i GM Billy King koji je i izvijestio o obostranoj želji za suradnjom.

"Imali smo dobar sastanak, Bojan je vrlo zainteresiran za dolazak u Netse. Još uvijek je pod ugovorom s Fenerbahčeom i vidjet ćemo postoji li mogućnost da dođe do raskida suradnje i dolaska u naše redove. Njegov ugovor s Fenerbahčeom i potencijalni ugovor s Netsima su naši sljedeći koraci, vidjet ćemo što ćemo moći napraviti!, izjavio je King.

Kako je Bogdanović izabran kao 31. pick, Netsi mu mogu ponuditi ugovor kakav žele, ne postoje posebna ograničenja kao za igrače iz prve runde i to je plus u ovim pregovorima.

No minus je svakako ugovor s Fenerbahčeom. Ono što Netsi mogu ponuditi je plaćanje 525 tisuća dolara "odštete" dok ostatak mora podmiriti sam Bogdanović ukoliko će Fenerbahče tražiti više, a vrlo vjerojatno hoće.

Podsjetimo, hrvatski reprezentativac je izabran na prošlogodišnjem draftu kao 31. izbor i to od strane Miami Heata. Miami ga je odmah mijenjao u Minnesotu za Norrisa Colea, a Timberwolvesi su ga zamijenili s Netsima za izbor druge runde drafta i nešto novca.

Ove sezone u Fenerbahčeu je igrao vrlo dobro, bio svakako jedan od najboljih pojedinaca te očekivano privukao pažnju na sebe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2012. u 10:49
    budući bojan nema ograničenja u ugovoru, Netsi mu mogu dati izdašan ugovor, a on onda može sam nadoplatiti Feneru još recimo 500 000$ i time je problem riješen. tada fener dobija ukupno 1 mil $ odštete, što bi ih zadovoljilo, a bojanu to ne bi bio veliki... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10822.05.2012. u 08:05
    Ovo je vrlo dobra vijest za njega i za hrvatsku kosarku. Sretno Bojane, gledat' cu te po noci. A sta se tice "zelenila" (vid. dolje) podsjecam kako je Dirku i Steve Nashu i njihovim prvim sezonima bilo tesko u njihovim klubovima. Cak su Nashu navijaci zvizdali.
    narada108
  • Obrisan korisnik22.05.2012. u 04:22
    zelen je on za nba. mislim, moze igrat ulogu ko novak u knicksima, bit suter kad dodje na otvoreno i to je to, al u obrani je zesci propuh za nba.doduse, ako ne proba nece ni naucit nikad tako da nek mu je sa srecom!
    Obrisan korisnik
  • vlacng21.05.2012. u 23:34
    Pa netsi su bas momcad po mjeri za njega i mogao bi dobiti solidnu minutazu.
    vlacng
  • Obrisan korisnik21.05.2012. u 19:25
    bas ce se naigrat u nba-u,pa makar to bili i netsi,bolje mu je da ostane u evropi,ovako ce samo izgubit godinu
    Obrisan korisnik