Nogomet

Dunne: "Bilić ima povjerenja u igrače, a oni mu uzvraćaju poštovanjem"

Borna Rupnik • utorak, 22.05.2012.
Dunne: "Bilić ima povjerenja u igrače, a oni mu uzvraćaju poštovanjem"
Foto: EPA

Branič Aston Ville i irske reprezentacije, Richard Dunne, prisjetio se svojih dana u društvu hrvatskog izbornika Slavena Bilića, za kojega ima samo lijepe riječi...

Slavena Bilića, hrvatskog izbornika, te Richarda Dunnea, 32-godišnjeg irskog braniča, u Poljskoj čeka međusobni susret na otvaranju Europskog prvenstva. Bilić i Dunne svojedobno su bili i suigrači, na početku Irčeve karijere u Evertonu.

"Bio sam još mlad, ali sjećam se kako je Bilić bio divan čovjek. Sa svima je razgovarao, za sve je imao vremena i družio se oko igrališta za trening. Svima je bio spreman pomoći", ispričao je Richard Dunne, prenosi Evening Herald.

"Došao je u Everton za približno pet milijuna funti, što je tada bio golem novac, ali bio je užitak igrati s njime, bio je briljantan", dodao je.

Dunne je dobro upoznat s Bilićevim izborničkim opusom te vjeruje kako zna izgraditi pravi odnos sa svojim reprezentativcima.

"Sada je kao izbornik isti - miran i opušten. Radi odličan posao s Hrvatskom i jako je važno što je usko povezan s igračima. Ima povjerenja u njih, a oni mu uzvraćaju poštovanjem", istaknuo je Dunne, koji je boje Evertona branio od 1996. do 2000. godine, a za Irsku je odigrao već 71 utakmicu, uz osam postignutih golova.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir25.05.2012. u 12:26
    Respect!!
    Mithrandir