Košarka

Maljković napustio Lokomotiv Kuban

Branimir Korać • srijeda, 23.05.2012.
Maljković napustio Lokomotiv Kuban
Foto: Bruno Karadža

Aktualni slovenski izbornik Božidar Maljković neće sljedeće sezone voditi momčad Lokomotiv Kubana. Unatoč dobrim rezultatima ove sezone, došlo je do prekida suradnje i Maljkoviću nije aktivirana opcija produženja ugovora...

Jedan od najboljih trenera s ovih prostora, tvorac splitskog košarkaškog čuda Božidar Maljković, ostao je bez klupskog angažmana. Lokomotiv Kuban i Maljković nisu produžili suradnju i ovaj uspješni trener se našao na tržištu.

Maljković je u Krasnodaru imao ugovor na sezonu s mogućnosti produženja na još dvije i unatoč dobrim rezultatima nije došlo do dogovora. Pregovori oko nastavka suradnje su prekinuti, a Lokomotiv je već našao i njegovog nasljednika potpisavši ugovor s Evgenijem Pašutinom koji je dosad vodio momčad Unicsa.

Unatoč odlasku iz Krasnodara, Maljković ne ostaje bez posla s obzirom da je još uvijek slovenski izbornik. S reprezentacijom Slovenije imat će radno ljeto, a nakon toga možda se odluči i na novi klupski angažman.

U bogatoj trenerskoj karijeri osvojio je četiri naslova prvaka Europe. Prva dva je osvojio sa splitskim žutima, a zatim je po jedan osvajao s Limogesom i Panathinaikosom. Još je radio i u OKK Beogradu, Crvenoj zvezdi, Barceloni, pariškom Racingu, Unicaji, Realu i Caji Laboral.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10801.06.2012. u 23:16
    lol sto stavise ovu vijest pod nogomet??
    narada108
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 08:20
    Jedan od onih cije je vrijeme odavno proslo!
    Obrisan korisnik