Košarka

Anzulović: "Prerano ste nas otpisali, igrači su pokazali da još ima vatre"

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • četvrtak, 24.05.2012.
Anzulović: "Prerano ste nas otpisali, igrači su pokazali da još ima vatre"
Foto: Kristijan Komarica

Zadovoljan zbog pobjede, ali nezadovoljan nekim drugim stvarima, Dražen Anzulović je poslije slavlja Cedevite u odlučujućoj utakmici ogleda sa Splitom u polufinalu hrvatskog prvenstva čestitao svojim igračima na proboju u finale. Trener zagrebačkih Crvenih dodao je i da se nada da će jednako angažirano odigrati i u borbi za naslov, u odmjeravanju snaga s Cibonom...

Iako je pobjeda zasigurno bila slatka, Dražen Anzulović je nakon prolaska u finale "olakšao dušu" i prosuo i malo gorčine. Cedevita je u srijedu navečer na domaćem terenu pred sobom imala imperativ, s tim teretom na leđima nosila se prilično dobro, a njihov trener iskoristio je bitnu pobjedu da istakne kako još uvijek nisu "pokopani".

Anzulović je počeo zahvalom Splitovom treneru Nikši Bavčeviću na lijepim riječima upućenim na račun suparnika i čestitkom svojoj momčadi, prije nego se na susretu s novinarima okrenuo drugom dijelu priče: "Puno vas nas je prerano otpisalo, to je naš mentalitet, kada nešto vrijedi pokušavaš to nekako umanjiti. Igrači su pokazali da u nama ima još vatre."

Ivan Opačak: "Bila je ovo teška utakmica za nas. Ovog puta smo znali što trebamo raditi, krenuli smo jako, dali smo Splitu do znanja da igramo u našoj dvorani, pokazali smo što nas je krasilo otpočetka sezone. Splitu čestitam, pošteno su nas namučili i igrali odlično, a što se nas tiče, idemo dalje."

"Split je dao svoj maksimum u cijelom prvenstvu, imaju spoj iskustva s Vujčićem, Subotićem, Mimicom, Grgurevićem, oni su dali šlag Sobinu, Babiću i Katiću koji su veliki potencijali", pohvalio je Cedevitin trener suparnike, dodajući da je izrazito zadovoljan izdanjem svoje momčadi: "Ovog puta smo ušli u utakmicu onako kako bih volio da bude cijelo vrijeme. Ovakav pristup, nivo, želju i vatru bih volio vidjeti kod igrača i u finalu. Pritisak je bio velik, međutim, nismo još za otpis."

"Tko nas je otpisao? Novinari su to učinili, kroz posljednja dva mjeseca potenciralo se da igramo slabo, ali neke utakmice odigrali smo odlično pa to nigdje nije bilo istaknuto. Cedevita je previše toga dobrog napravila ove sezone da bi ovi igrači zaslužili tretman kakav su u zadnje vrijeme imali kroz hrvatsku ligu", zaključio je Anzulović.

Vraćajući se na parket, Zula je istaknuo da je bio zadovoljan reakcijom koju je dobio s klupe, s ulaskom Marka Cara i Vedrana Princa: "Vrlo je važno dobiti doprinos od igrača koji ne počinju utakmicu, znam koliko je teško ući s klupe. Utakmica se lomi u kontinuitetu, to se ne može napraviti u pet minuta - oni koji su krenuli držali su stvar pameću, a oni s klupe su prelomili susret. Svaki igrač dao je svoj učinak, netko manje, netko više, izgledali smo kao ekipa."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.05.2012. u 12:44
    Cedevita se treba riješiti Zule, Drapera (ili zamjenski play), Opačka obavezno, Baždarić jedino što je kapetan a ostalo žalosno, Petrović nema veze s vezom, Princ je valjda najgori play kojeg sam gledao uživo..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 08:17
    Zbog ovog prodavaca magle mi je zal kaj Splicani nisu usli u finale!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 07:21
    Gledao sam Zulinu presicu.. gadljivo.. Čestitke Splitu na sjajnoj sezoni, Cedevita je ipak kvalitetnija, teško je bilo očekivat da im se opet otvori kao u prvoj utakmici.. Tu je propuštena šansa za finale.. Malo me smeta Bavčevićeva izjava prije utakmice - mi moramo odigrati... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 02:59
    Bez naslova prvaka sezona ne može biti uspješna, nemoj tu prodavati spinove. Previše je tu para uloženo da bi se glavinjali kroz a1.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 00:33
    Komentirao sam više puta da bi Cedeviti bilo bolje da je više novca dala za boljeg trenera a manje za igrače, međutim, ako je primarni cilj kluba bio Euroliga onda upravi treba čestitati na još jednoj uspješno odrađenoj sezoni. Činjenica je da Cedevita ima najbolju sezonu u svojoj relativno kratkoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik