Nogomet

Dujmović: "Svakim danom je sve bolje igrati s Modrićem"

Iz Rovinja:Aldo Šuran • četvrtak, 24.05.2012.
Dujmović: "Svakim danom je sve bolje igrati s Modrićem"
Foto: Aldo Šuran

Ivan Strinić i Tomislav Dujmović ne bježe od činjenice da će se u prijateljskom ogledu protiv Estonije u Puli tražiti i dobra igra, ali i dobar rezultat, radi održavanja dobre atmosfere...

Jedno od mogućih rješenja hrvatskog izbornika Slavena Bilića za mjesto lijevog braniča je i Ivan Strinić, član ukrajinskog Dnipra, koji je spreman dokazivati se na toj poziciji i protiv Estonije, u prijateljskoj utakmici u Puli, ukoliko dobije priliku.

"Ja sam spreman zaigrati, a izbornik će o tome odlučiti. Odradio sam i gotovo sve utakmice u klubu, tako da sam maksimalno spreman za igru. U Puli igramo prijateljsku utakmicu, ali moramo pokazati dobru igru. Bitan nam je rezultat, ali je igra još i bitnija. Kako i s Estonijom, tako i s Norveškom, moramo dobro odigrati", kaže Strinić dan uoči tog testa.

Tomislav Dujmović: "Nadam se da se ništa loše neće dogoditi protiv Estonije. Treba dati maksimum da se ne bi stvorilo negativno ozračje pred EP. Mali kiks bi mogao rasklimati dobru atmosferu. Pred svojom publikom igramo jako dobro, tako da moramo pobijediti".

Prvi test na samom Europskom prvenstvu bit će reprezentacija Irske: "To će nam sigurno biti najvažnija utakmica i ako ih pobijedimo imamo velike šanse proći skupinu. Nadam se da Estonija može glumiti Irsku. U svakom slučaju moramo odigrati dobru utakmicu i pobijediti".

Strinić je izdvojio i svoje kandidate za prve favorite nadolazećeg turnira: "Po mom mišljenju Španjolci igraju najbolje, a mi smo s njima u skupini tako da ćemo vidjeti kako su oni u stvarnosti. Pokušat ćemo im parirati i suprotstaviti im se".

Tomislav Dujmović odradio je polusezonu u španjolskoj Zaragozi te ga čeka povratak u moskovski Dinamo, a vjerojatno i traženje novog kluba tijekom ljetnog prijelaznog roka.

"Svakako je pomogla polusezona u Španjolskoj. Bilo mi je to veliko iskustvo u jakoj ligi. Odigrao sam dosta dobro, moglo je i bolje, ali je moglo i lošije. Sve u svemu sretan sam kako je sve završilo", kaže.

Prokomentirao je Dujmović i svoju igru u paru s Lukom Modrićem u sredini veznog reda: "Odlično je igrati s Lukom. Svakim danom je sve bolje, ali ne samo s njim, već i s ostalim igračima. Drugačije je igrati u reprezentaciji jer je daleko veća kvaliteta nego u klubu".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Balthazar24.05.2012. u 17:22
    Sere mi se od ovog izbornikovanja već sada. Tko je stvarno gledao Strinića u zadnje vrijeme da bi mogao ocijeniti da li je dobro ili loše rješenje. Ili Pranjić ili tko drugi. Koliko je vremena prošlo od Istambula. Pustimo Bilića i dečke da odrade najbolje što mogu jer... [više na forumu]
    Balthazar
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 16:36
    Čuj, jedino nam ostaje molitva i nada da Bilić postavi identičnu obranu kao u Istanbulu. Jer Čarli lijevo a Vida ili Srna desno (uz Joea i Šifu u sredini naravno) možda i nije najbolja obrana Eura ali je definitivno bolja opcija od Čarlija desno i nekog našeg ah, 'prirodnog' lijevog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.05.2012. u 15:55
    Što se mene tiče Strinić nije najbolji izbor, ali tko god igrao želim mu svu sreću i nadam se da će dobro ispast. Eto, nadam se da će me čovjek demantirat ako zbilja nastupi! Možda treba zamolit engleskog pacijenta da se pomiri sa svemirom i nešto napravi za taj naš lijevi bek.
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo924.05.2012. u 15:50
    ako je tako, tzašto onda Pranjic u repki, odigro je 3 utakmice u cijeloj sezoni, kako god Pranjić igrao na tom boku, ipak je najbolji izbor
    Ronaldo9
  • Lamarida24.05.2012. u 15:47
    Da nije Bilić pod mobingom velikog gazde hrv. nogometa Vrsaljko nebi ni putova, kao ni Badelj ali to je neka druga tema..
    Lamarida