Nogomet

Bellamy pomaže Walesu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014.

Ante Zovko • petak, 25.05.2012.
Bellamy pomaže Walesu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014.
Foto: Davor Sajko

32-godišnji napadač Liverpoola Craig Bellamy odgodio je reprezentativnu mirovinu, što je oduševilo velškog izbornika koji sprema momčad za kvalifikacije.

Bellamy je uključen u momčad za prijateljsku utakmicu s Meksikom u New Yorku 27. svibnja. Uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014., gdje je Wales u skupini s Hrvatskom, reprezentacija će 15. kolovoza odraditi i prijateljski ogled s Bosnom i Hercegovinom.

Izbornik Chris Coleman izrazio je zadovoljstvo što će se Bellamy priključiti momčadi. "Mislim da Craig zna da je veliki dio naših planova. Ako ćemo išta postići u ovim kvalifikacijama, imat ćemo bolje šanse s Craigom u momčadi nego bez njega, a on to razumije."

Bellamy je dugo razmatrao umirovljenje iz reprezentacije zbog kroničnih problema s koljenima, ali je se uvijek spremno odazivao na poziv izbornika.

"32 su mu godine i ima gotovo 70 nastupa za svoju zemlju. Ne ostvarite 70 nastupa ako se ne pojavite, a ja sam nekako očekivao da će on biti ovdje", kaže Coleman.

Wales će protiv Meksika nastupiti bez ozlijeđenih Garetha Balea, Joea Ledleyja, Davida Vaughana, Darcyja Blakea, Neala Eardleyja i Lewisa Pricea.

Kvalifikacije će Wales otvoriti u rujnu utakmicama sa Belgijom i Srbijom. Hrvatska dočekuje Wales 16. listopada ove godine, a gostovat će na Otoku 26. ožujka 2013. U skupini A još su i Makedonija i Škotska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hektor33325.05.2012. u 18:32
    on nebi mogao pomoći starijoj osobi da izađe iz tranvaja
    Hektor333
  • Obrisan korisnik25.05.2012. u 16:18
    Nadam se da protiv nas neče pomoči
    Obrisan korisnik