Košarka

Anzulović: "Očekujem pravu košarkašku uživanciju u ovom finalu"

Mišo Gulić • petak, 25.05.2012.
Anzulović: "Očekujem pravu košarkašku uživanciju u ovom finalu"
Foto: Kristijan Komarica

Ususret prvoj utakmici finala košarkaškog doigravanja pred novinare su izišli trener Cedevite Dražen Anzulović i Miro Bilan te upozorili da prijašnji ogledi sada više ništa ne znače te da će ključnu rolu odigrati psiha.

Cibona se lakoćom, dvokorakom, plasirala u finale te samim time stekla i nekoliko dana odmora više od Cedevite koja je do istog cilja stigla "okolnim" putem preko leđa iznenađujuće dobrog Splita.

Iako će Vitamini tako u susret ući nešto, uvjetno rečeno, umorniji, trener Anzulović, kako prenosi službena klupska stranica, uvjeren je da će psihološki aspekt biti ključan u predstojećoj seriji: "Vrhunac je sezone. Sada treba izvući maksimum onoga što momčad ima u sebi, u svakom pogledu, i fizičkom i mentalnom. Koliko god Cibona u ovom trenutku izgleda fizički moćna, spremna vjerujem da će biti odlučujući taj psihološki faktor. Naglašavam, bez obzira što su oni nas dobili u obije utakmice Lige za prvaka, ili mi njih u ABA ligi, ovo je finale, ovo su nove utakmice."

"Nadam se da ćemo imati tu želju i pristup koji smo imali na zadnjoj utakmici sa Splitom. Djelovali smo kao prava momčad i to treba ponoviti jer samo tako možemo parirati Ciboni, respektirajući sve njihove kvalitete. Ali nismo ni mi loši. Očekujem pravu košarkašku uživanciju u ovom finalu, bez nekakvih vanjskih čimbenika, da igrači odluče na parketu tko će biti prvak Hrvatske", dodatno je obrazložio svoj stav strateg Cedevite.

Povratak publike na košarkaške parkete važan je korak ka ozdravljenju hrvatske košarke, a segment je to koji je posebno razveselio Anzulovića: "Mi zbog toga i radimo ovo što radimo. Zbog punih tribina i zadovoljne publike. Ja stvarno vjerujem da će ljudi popratiti ovo finale i da će uživati u dobroj košarci. Hvala našim navijačima što su dolazili i što dolaze na naše utakmice i nadam se da nas očekuje prava košarkaška atmosfera."

Sličnih stavova bio i najbolji igrač Lige za prvaka u izboru Sportneta Miro Bilan: "Čeka nas još jedna borba za trofej, možda i najteža do sada. Držim da su šanse izjednačene, da će odlučivati detalji. Vjerujem da će utakmice biti rezultatski tijesne, neizvjesne a nama priželjkujem maksimalnu koncentraciju i da ćemo biti i brži i jači od njih."

Unatoč savršenom Ciboninom skoru te top formi Bilan smatra da je Cedevita bolja momčad: "Bit će zanimljivih okršaja na svim pozicijama a ja mislim da smo kvalitetniji, igrački bolji na svim pozicijama. No, to ništa ne znači, mi to moramo potvrditi i pokazati isključivo na parketu. Vjerujem da ćemo to kvalitetno odraditi i osvojiti naslov."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2012. u 14:19
    I on je bolji od npr. Sutona. Vrlo skroman dečko...
    Obrisan korisnik
  • vlacng25.05.2012. u 22:49
    A to ce im i presuditi.
    vlacng
  • Obrisan korisnik25.05.2012. u 20:32
    Niste bolji na poziciji trenera.
    Obrisan korisnik