Rukomet

Flensburg od Gummersbacha preuzeo naslov u Kupu pobjednika kupova

Josip Piršljin • subota, 26.05.2012.
Flensburg od Gummersbacha preuzeo naslov u Kupu pobjednika kupova
Foto: Davor Sajko

Rukometaši Flensburga pobijedili su i u uzvratnoj utakmici finala Kupa pobjednika kupova sunarodnjake iz Gummersbacha rezultatom 32:28. Momčad u kojoj igraju Zrnić, Šprem i Somić nije uspjela obraniti naslov u tom natjecanju, a Flensburg je osvojio prvi europski trofej od 2005. godine.

Nakon što su u prvom susretu finala slavili na gostovanju kod Gummersbacha s 34:33, rukometaši Flensburga bili su uvjerljiviji pred svojim navijačima u uzvratu i ponovno osvojili trofej koji su imali u vitrinama prije 11 godina. Gummersbach je bio aktualni prvak, no titulu su morali predati svojim suparnicima iz Bundeslige.

U sastavu poraženih nastupila su i trojica hrvatskih igrača. Vjenceslav Somić je na vratima Gummersbacha skupio šest obrana, Vedran Zrnić je postigao pet pogodaka, a Goran Šprem je jednom pogodio mrežu Flensburga.

Domaća je ekipa bila dominantna u svih 60 minuta igre, a utakmica se prelomila na početku drugog poluvremena. Velike zasluge za pobjedu Flensburga idu njegovom vrataru Mattiasu Anderssonu koji je skinuo čak 23 udarca protivnika, a Petar Đorđić je osam puta bio precizan. U sastavu Gummersbacha najbolji je bio Kentin Mahe s devet pogodaka.

"Izuzetno sam ponosan na svoju momčad i ovo ćemo dostojno proslaviti", rekao je trener Flensburga Ljubomir Vranješ. Njegov kolega na suprotnoj strani Emir Kurtagić morao je priznati da ih je Flensburg nadigrao: "Pobijedili su nas četiri puta ove sezone stoga su zasluženo osvojili ovo europsko natjecanje", zaključio je.

Kup pobjednika kupova, finale:
Flensburg - Gummersbach 32:28 (prvi susret 34:33)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!