Liga prvaka - Završnica, za 3. mjesto, 27.05.2012.
Füchse Berlin
Füchse Berlin 21:26 Kobenhavn
Kobenhavn

Fenomenalni Hvidt zaključao vrata, Kobenhavn treći na Final4

Mihaela Bradovski • nedjelja, 27.05.2012.
Fenomenalni Hvidt zaključao vrata, Kobenhavn treći na Final4
Foto: Nikola Movrić

Momčad Kobenhavna od europske se sezone oprostila trećim mjestom svladavši njemački Füchse rezultatom 26:21. Danski sastav na opipljiviju se razliku uspio odvojiti tek u drugom dijelu, a u prvom ih je u prednosti svojim obranama držao odlični Kasper Hvidt...

Füchse Berlin - AG Kobenhavn 21:26

Liga prvaka, Final Four:
Utakmica za treće mjesto, Lanxess-Arena, Köln
Gledatelja: 20.000

Füchse Berlin: Heinevetter (19), Štochl; Löffler (1), Laen, Špoljarić, Richwien (2), Pevnov (5), Romero (4), Stenbäcken, Bult (2), Jaszka (1), Sellin, Ninčević, Petersson (4), Christophersen (2)

AG Kobenhavn: Hvidt (22), Henriksen; Ottesen, Atlason (3), Rene Toft Hansen, Jorgensen, Valur Sigurdsson (2), Stefansson (3), Gudjonsson, Henrik Toft Hansen (4), Ekberg (4), Malmagro Viana, Hundstrup (2), Mensah Larsen (4), Boldsen, Mikkel Hansen (4)

Sudački par: Michal Badura, Jaroslav Ondogrecula (Slovačka)

Iako pogocima poprilično nesadržajno, prvo poluvrijeme dvoboja za treće mjesto nije bilo zakinuto za uzbuđenja. Iako su imali nekoliko sati više odmora rukometaši Füchsea loše su otvorili susret. Danski sastav u uvodnim je minutama postigao tri laka pogotka, a na rezultat na semaforu posebno je utjecao vratar Kobenhavna, fenomenalni Hvidt. U devetoj minuti Mikkel Hansen prolazi Špoljarića i diže prednost na +4 zbog čega je Dagur Sigurdsson primoran rano zatražiti minutu odmora.

Nakon pozvanog time-outa strateg Lisica Ivana Ninčevića posjeo je na klupu i u prvoj idućoj akciji Pevnov po prvi puta uspijeva matirati čuvara mreže danskog predstavnika. Na predstavu kolege se suprotne strane terena ubrzo je odgovorio i Silvio Heinevetter, te je s dvije uzastopne obrane svim suigračima pružio priliku da smanje, a potom i preokrenu rezultat. Kobenhavn je u tom periodu igrao s igračem manje; Hansen je isključen zbog prekršaja nad Špoljarićem prilikom jednog kontranapada.

Evgeni Pevnov nakon 15 minuta igre postiže pogodak za minimalnu prednost Lisica, no takvo se stanje na semaforu nije dugo zadržalo. Na drugoj strani brzo je stigao odgovor, a nakon nove obrane Hvidta i Hundstrup pogađa za novu promjenu i 6:5 za Kobenhavn. Tri minute kasnije vratar Danaca brani i Romeru s linije sedam metara za ukupno 12 obranu od 17 upućenih šuteva prema svojim vratima.

U idućim minutama zaredala su isključenja, što na jednoj, što na drugoj strani i iako je prva polovica obilovala trkom prvi pogodak iz kontranapada postignut je tek četiri minute prije odlaska na odmor, za vrijeme nove serije danske momčadi. Četiri pogotka prednosti vratio je Hundstrup, dok su samu završnicu obilježila dva isključenja Füchsea, ali i dvije uzastopne obrane njihova vratara.

Drugo poluvrijeme jednako raspoloženi otvorili su obranama Hvidt i Heinevetter, a zatim su uslijedile minute igre pogodak za pogodak, kako se uostalom igralo i veći dio nastavka. U 36. minuti Ekberg iz sedmerca pogađa za 16:11, a prvi puta na +6, što je ujedno bila i najveća prednost Kobenhavna u ovom dvoboju, diže Sigurdsson nakon lošeg dodavanja Špoljarića i jedne oduzete lopta.

Pri 20:14 Ninčević je zapucao svoju jedinu priliku na utakmici nakon čega je ponovno povučen na klupu. Akciju nakon koje je postignut najljepši pogodak režirali su Stefansson svojom sedmom asistencijom i Sigurdsson cepelinom sedam minuta prije završetka. Iza toga svoj je šut na drugoj strani oprobao Špoljarić, no iako je udarac bio snažan otišao je daleko od gola.

Na samom kraju ponovno prepunu dvoranu u Kolnu na noge je digao Hvidt obranom sedmerca, a zatim i odbijene lopte; neuspješan je iz dva pokušaja bio Wiede. Momčad danskog predstavnika tako je u mirnijem drugom dijelu došla do trećeg mjesta, berlinski sastav u završnici nije pronašao snage za povratak kao u jučerašnjem dvoboju s Kielom.

Mikkel Hansen postigao je četiri pogotka što mu je bilo dovoljno za preuzimanje prvog mjesta na ukupnoj ljestvici strijelaca (98 pogodaka). Priliku da se okite ovim naslovom još imaju Atleticov član Kiril Lazarov (92), odnosno prvi strijelac Kiela Filip Jicha (88). Također raspoloženi Silvio Heinevetter ostao je pomalo u sjeni svog kolege u dresu pobjedničke momčadi iako je upisao tek tri obrane manje, ukupno 19.

Liga prvaka - Završnica

za 3. mjesto

Füchse Berlin21:26Kobenhavn

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!