Tenis

Petri Martić pobjeda i u paru

Iz Pariza za Sportnet:Maja Giljanović • utorak, 29.05.2012.
Petri Martić pobjeda i u paru
Foto: EPA

Da je s gležnjem Petre Martić sve u redu, 21-godišnjakinja je dan poslije pobjede u pojedinačnom turniru nad Michaellom Krajicek pokazala i u susretu prvog kola turnira parova. Martić i Njemica Anna-Lena Grönefeld protiv Grete Arn i Cvetane Pironkove ispustile su samo šest gemova i izborile drugo kolo protiv boljih iz susreta između Čehinja Hlavačkove i Hradecke s jedne i Francuskinja Coin i Parmentier s druge strane.

Nakon što je sredinom prvog seta jučerašnjeg susreta prvog seta pojedinačnog turnira protiv Michaelle Krajicek osjetila bol u stopalu Petra Martić je stisla zube i meč do kraja izgurala u dva seta (6:2, 7:5), a poslije je na ultrazvuku dobila zeleno svjetlo za daljnje napore.

Najbolja hrvatska igračica nogu je prvom testu podvrgnula danas u paru i dobila novu injekciju samopouzdanja ususret sutrašnjeg izazova protiv prošlogodišnje polufinalistice Marion Bartoli na Suzanne Lenglenu (treći meč iza 11 sati iza susreta između Novaka Đokovića i Blaža Kavčiča i Mathilde Johansson i Petre Četkovske), s Njemicom Anna-Lenom Grönefeld u dva je seta protiv Grete Arn i Cvetane Pironkove ispustila samo šest gemova.

Nije im smetalo ni samo 43 % poena osvojenih nakon drugog servisa ni osam dvostrukih servis pogrešaka, izgubile su dvaput svoj servis, ali početni udarac Arn i Pironkove uzele su ukupno pet puta i s ukupno osvojenih 15 poena više na koncu slavile 6:2, 6:4.

Martić i Grönefeld iz obližnje dvorane Pierre Cubertin nose lijepe uspomene s finala u veljači - nanizale su tri pobjede prije nego su u finalu izgubile od prvih nositeljica Huber i Raymond - a u drugom kolu Roland Garrosa čekaju bolje iz susreta između Čehinja Andree Hlavačkove i Lucie Hradecke s jedne i Francuskinja Pauline Parmentier i Julie Coin s druge strane. Igrale su Petra i Njemica ove sezone zajedno još tri puta, u Miamiju su od Vinci i Errani ispale u drugom kolu, u Kopenhagenu od Cornet i Parmentier u prvom, a na startu su izgubile i od Pennette i Schiavone u Rimu.

Parove u Parizu igra i Darija Jurak. Zagrepčanku i Njemicu Kristinu Barrois ždrijeb nije mazio, izvukle su druge nositeljice Kvetu Peschke i Katarinu Srebotnik, a susret igraju u srijedu drugi meč iza 11 sati na terenu broj osam (iza meča Russell/Young - Huey/Inglot).

Roland Garros, 1. kolo parova:
MARTIĆ/Grönefeld (Hrvatska/Njemačka) – Arn/Pironkova (Mađarska/Bugarska) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10829.05.2012. u 22:14
    a Anna-Lena joj je kvalitetna suigracica sa puno potencijala, tako da bi od tih cura jos mogao doci po koji uspjeh
    narada108
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 21:13
    Bravo Petra samo što dalje
    Obrisan korisnik