Tenis

Martić: "S obzirom na bol, ovako dobrom igrom iznenadila sam i samu sebe"

Iz Pariza: Maja Giljanović • utorak, 29.05.2012.
Martić: "S obzirom na bol, ovako dobrom igrom iznenadila sam i samu sebe"

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić i u trećem je međusobnom susretu bila bolja od Michaelle Krajicek, a činjenica da je Nizozemku prvi put svladala u dva seta, s obzirom na ozljedu gležnja zadobivenu u šestom gemu prvog seta, iznenadila je i samu 21-godišnjakinju. Petra se odmah nakon razgovora s medijima uputila na ultrazvuk, ali dvoboj drugog kola Roland Garrosa protiv osme nositeljice i prošlogodišnje polufinalistice Marion Bartoli nije pod upitnikom.

50. igračica svijeta Petra Martić izborila je drugo kolo Roland Garrosa i to nakon što je i u trećem međusobnom susreta bila bolja od Michaelle Krajicek. Nakon 2:6, 6:2, 6:1 u Indian Wellsu prije dvije i 6:3, 4:6, 6:1 na Challengeru u Pragu prošle godine pobjedu u dva seta nad 21 poziciju slabije rangiranom Nizozemkom tim vrednijom čini ozljeda 21-godišnjakinje zadobivena sredinom prvog seta. "Pogodila je 'prasicu', lopta se samo prevalila preko mreže i kad sam pokušala startati i uhvatiti je, osjetila sam jaku bol oko kosti koja drži palac. Zvala sam pomoć fizioterapeuta i nakon što je bolno mjesto bandažirano mogla sam nastaviti dalje i to na način kojim sam iznenadila i samu sebe. Smetalo me je kod servisa, nisam se mogla odraziti kako treba, zato i one dvostruke" (4, nap. a.) "a nezgodno je bilo i na promjenama zbog čega sam poslije prestala sjediti i na nogama sam čekala da nastavimo s igrom".

"Ne mogu vjerovati, kakva je bol bila, stvarno sam dobro odigrala, iznenadila sam i samu sebe", iskreno je nastavila Petra. "Nisam se mogla baš najbolje kretati, ali sve je na kraju ispalo dobro. Bilo je malo panike u finišu, propustila samo dvije meč-lopte na njenom servisu pa i na svom i već je bilo 5:5. U tom sam trenutku malo 'stala na loptu', nisam žurila i na kraju sam osvojila oba gema i dovršila posao". Odmah nakon susreta s medijima otišla je na ultrazvuk, noga boli: "Boli i dok samo sjedim, vjerojatno su u pitanju ligamenti", ali nastavak turnira nije pod upitnikom.

Kako se na Suzanne Lenglenu senzacija nije dogodila nego je osma nositeljica Marion Bartoli posao protiv češke kvalifikantice Karoline Pliškove odradila prema očekivanjima (6:3, 6:3), u drugom kolu ždrijeb vodi na osmu igračicu svijeta. "Neovisno o stanju noge, Bartoli je favorit. Vjerojatno ćemo igrati na Chatrieru ili Lenglenu pa će iza sebe imati i snažnu podršku publike, ma cijele nacije. Svi će navijati protiv mene, ali ništa me to ne smeta, izaći ću tamo i pokušati iznenaditi". Martić i Bartoli dosad su igrale samo jednom, Petra je zbog ozljede meč u Wimbledonu predala bez borbe, a prije tri i pol mjeseca u dvorani baš ovdje u Parizu u osmini finala izgubila je 5:7, 1:6.

Foto: Dana Anders

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2012. u 21:16
    nadam se da nije ništa ozbiljno- Sretno Petra
    Obrisan korisnik