Košarka

Cibona rutinski došla na korak od naslova prvaka

Iz Doma sportova:Marko Domljanović • utorak, 29.05.2012.
Cibona rutinski došla na korak od naslova prvaka
Foto: FaH

Košarkaši Cibone slavili su i u drugoj utakmici finala hrvatskog košarkaškog prvenstva i tako došli na korak od osvajanja trofeja. Cedevita je otpor raspoloženim protivnicima pružala samo u prvoj četvrtini nakon čega su gosti ubacili u brzinu više i više nego uvjerljivo došli do zasluženog trijumfa.

Nakon prilično nervoznog susreta u Draženovoj dvorani, bitka za košarkaškog prvaka Hrvatske preselila se na drugu stranu Kranjčevićeve ulice, u Dom sportova, a to je očito puno više odgovaralo Ciboni koja je odigrala odličnu utakmicu i u potpunosti nadigrala domaćine. Repešini igrači sjajnom su se obranom odvojili u drugoj četvrtini i nakon toga održavali prednost iznad deset koševa te tako izborili priliku da već u trećoj utakmici osvoje naslov prvaka i to sa savršenim učinkom.

Cibona je utakmicu otvorila boljom i sigurnijom igrom u napadu pa je nakon dvije i pol minute na semaforu pisalo 2:8 za goste. Međutim, nakon toga njihov je napad izgubio inspiraciju pa se Cedevita polako počela primicati, ali na manje od koša zaostatka nisu uspjeli doći, dobrim dijelom i zbog dosta promašenih slobodnih bacanja. Dvije trice Rudeža pomogle su gostima da odu na najvećih 14:21 početkom devete minute pa je Anzulović morao zatražiti minutu odmora. Na žalost domaćina, do neke veće promjene u igri Cedevite nije došlo i Cibona na predah nosi vrlo ugodnih 18:25.

Tricom Cara i košem uz dodatno bacanje Vukušića Cedevita se približila na 24:29, ali to je od domaće momčadi u prvom poluvremenu bilo sve. Cibona tada nošena bučnom podrškom svojih navijača ubacuje u brzinu više i zatvara sve prilaze svom košu te je razlika na semaforu do kraja poluvremena samo rasla. Već u 14. minuti tricom Kovačevića razlika je okruglih deset koševa viška (24:34), a tri minute kasnije Suton pogađa za 27:40. Isti igrač strijelac je posljednjeg koša u prvom dijelu kojim Vukovi odlaze na uvjerljivih 29:44.

Iako je Žižić početkom drugog poluvremena postavio najvećih 29:46, Cibona je treću dionicu odigrala nešto lošije. Gostujući napad izgubio je malo na preciznosti pa je Cedevita malo-pomalo počela smanjivati zaostatak i tricom Baždarića domaćini stižu na 37:48, a isti igrač u 27. minuti jednim slobodnim bacanjem dovodi Cedevitu na deset koševa zaostatka - 42:52. Međutim, manje od toga nije moglo jer gosti uzvraćaju s pet uzastopnih koševa, a uoči posljednje četvrtine Kus pogađa jedno bacanje za 44:58.

Da se domaćini nemaju čemu nadati u posljednjih deset minuta svima je dao do znanja Suton koji je s dvije trice odveo Vukove na 17 koševa viška (49:66), a nakon toga Kovačević dodaje još jedno bacanje za rekordnu prednost Cibone, ali i taj rekord je pao kada je Rudež pogodio za 50:70. Završetak utakmice tako se pretvorio u čistu formalnost, a posljednju minutu utakmice plavi dio dvorane 2 Doma sportova dočekao je na nogama uz pjesmu i sada već neizostavno "Repeša, ostani."

Najbolji u redovima pobjednika bio je Wright s 14 koševa, a Rudež i Suton dodali su po koš manje. Na drugoj strani najefikasniji su bili Vukušić i Baždarić koji su upisali po 11 koševa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 18:03
    Znači, po tebi, to je način kako se obračunati s onima čijim igračima je Cibona dužna, jednostavno ih nokautirati. Prvo ono s Acom, sad ovo, pa ti onda traži od Cibone ono što si zaradio.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 17:44
    velika laž! naglasak na boldano...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 15:24
    Bravo Cibosi vraćamo se tamo gdje nam je mjesto...još je i Prka legenda napravio što je moralo bit napravljeno!! PRKA LEGENDO!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 14:40
    Bravo i mene kao simpatizera Cibone to smeta, covijek je odlucio uloziti novce i sebe u kosarku koja je na rubu propasti i umjesto da mu se pomogne gura ga se dolje, sramota!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 14:38
    Ocito da ne znas!!! Miliun eura od grada hahahahhah mozda ovaj mjesec. Repesa je 300000, Rudes 180000, Ziza 200000,Wright 300000, to je mil. Ostali igraju jer od malih nogu  navijaju za Cibonu hahahahah, narocito 5 stranaca.
    Obrisan korisnik