Nogomet

Mandžukić: "Nema treme, nema pritiska, nema straha, igrao sam već važne utakmice"

Borna Rupnik • srijeda, 30.05.2012.
Mandžukić: "Nema treme, nema pritiska, nema straha, igrao sam već važne utakmice"
Foto: Kristijan Komarica

Nikica Jelavić i Mario Mandžukić mogući su napadački par hrvatske reprezentacije za Europsko prvenstvo. Obojica jedva čekaju priliku zaigrati...

Hrvatski izbornik Slaven Bilić u utorak je odredio konačan popis putnika u Poljsku i Ukrajinu, a u napadačkoj će liniji voditi četvoricu igrača, Nikicu Jelavića, Marija Mandžukića, Ivicu Olića i Eduarda da Silvu.

Napadači Evertona i Wolfsburga ove su sezone imali najbolji učinak. "Nema nikakve napetosti i nervoze među nama, svi smo dobri i svi možemo dati svoj doprinos reprezentaciji. Na Europsko prvenstvo putujemo kao momčad, a ne kao pojedinci. Nemam ništa protiv zabiti samo gol ili dva, a da postanemo prvaci Europe. Kolektiv nam je u interesu, učiniti Hrvatsku ponosnom", izjavio je Nikica Jelavić.

Nikica Jelavić: "Onima koji su otpali s popisa sigurno je krivo jer su i oni zaslužili odlazak na Europsko prvenstvo. No, ugođaj se neće promijeniti, mi ostali ćemo i za njih pokušati ostvariti željene rezultate".

Na prvom velikom natjecanju s Hrvatskom, kaže, ne vjeruje u svoj podbačaj: "Mislim da će Hrvatska biti ona prava, a meni je to izazov. Znam da se od mene očekuje mnogo zbog mojih igara u zadnjih pola godine i dat ću svoj maksimum. Želim iskoristiti svaku priliku".

"Španjolci su favoriti i moraju se nositi s pritiskom velikih očekivanja. Umorni su, ali su i profesionalci, bit će ozbiljni i jaki na ovako velikom turniru, ne mogu biti ispuhani ili nemotivirani", dodao je Nikica Jelavić.

Mario Mandžukić nije htio previše analizirati suparnike, čak ni Italiju koju desetak dana prije početka Europskog prvenstva potresaju policijska ispitivanja i sumnje u namještanje utakmica.

"Ne opterećujem se time, zanima me samo kako Hrvatska trenira i kako će Hrvatska igrati. To je najvažnije za naš rezultat. U prijateljskoj utakmici protiv Neuberga sudjelovao sam u većem broju dobrih akcija, a golovi će doći kada bude trebalo", kaže Mandžukić.

Motiva ima napretek, a straha nimalo: "Jedva čekam istrčati, sanjao sam igrati na velikim natjecanjima. Zbog toga i igram nogomet, najljepši je osjećaj zaigrati za domovinu. Ne osjećam tremu ni pritisak, nema razloga da budem uplašen. Igrao sam već važne utakmice".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.05.2012. u 23:29
    mandžo će biti TAJ koga trebamo!!!
    Obrisan korisnik