Tenis

Druge nositeljice prejake za Jurak i Barrois

Iz Pariza:Maja Giljanović • srijeda, 30.05.2012.
Druge nositeljice prejake za Jurak i Barrois

Ždrijeb nije bio naklonjen Dariji Jurak i Kristini Barrois kad ih je u prvom kolu odveo na druge nositeljice Kvetu Peschke i Katarinu Srebotnik. Nakon brzo izgubljenog prvog seta Zagrepčanka i Njemica pružile su im solidan otpor u drugom, ali na koncu su poklekle u dva seta. Druga je ovo sezona uzastopce da najbolja hrvatska igračica parova svoj nastup u Parizu završava u prvom kolu, lani je s Eleni Daniilidou također u dva seta ispala od Anna-Lene Grönefeld i Patty Schnyder.

Dariji Jurak i Kristini Barrois u prvom kolu Roland Garrosa senzacija nije uspjela. Ždrijeb Zagrepčanku i Njemicu nije mazio kad su za protivnice na otvaranju turnira izvukle Kvetu Peschke i Katarinu Srebotnik, ali nakon brzo izgubljenog prvog seta drugim nositeljicama u drugom su još i pružile čvrst otpor.

Treća i četvrta tenisačica na WTA rang-listi parova na Roland Garrosu su prije dvije godine izgubile finale od Serene i Venus Williams, a kakav su bile zalogaj najbolje govori da su lani u Wimbledonu otišle korak dalje i protiv Sabine Lisicki i Samanthe Stosur uzele naslov. U ključnim trenucima drugog seta svoje ogromno iskustvo su i kapitalizirale, nakon 6:2 u prvom setu otpor Jurak i Barrois slomile su sa 7:5 u drugom. Ukupno su za 97 minuta igre osvojile 14 poena više, svoj servis izgubile jednom, a do breaka same stigle četiri puta. U najkraćim crtama presudio je drugi servis, Peschke i Srebotnik osvojile su 57 % poena nakon drugog servisa, a Jurak i Barrois samo 33 % (prvi servis i jednima i drugima bio je na 68 %).

Druga je ovo sezona uzastopce da Jurak u Parizu gubi u prvom kolu. I lani s Eleni Daniilidou najbolja hrvatska igračica parova ispala je u dva seta, s dvaput po 3:6 od Anna-Lene Grönefeld i Patty Schnyder. Posljednju pobjedu Jurak je ostvarila prije dvije godine s Petrom Martić, pobijedile su tada Claire Feuerstein i Stephanie Foretz (6:7, 6:2, 7:6) prije nego su u drugom kolu izgubile od Nurije Llagostera-Vives i Maria-Jose Martinez Sanchez.

Baš Martić i Grönefeld zato su se „našle“ ove sezone. Petra i Njemica u prvom su kolu pobijedile Gretu Arn i Cvetanu Pironkovu (6:2, 6:4), a u drugom će igrati protiv petih nositeljica Andree Hlavačkove i Lucie Hradecke koje su s 6:0, 6:1 bile bolje od domaćih igračica s pozivnicom Pauline Parmentier i Julie Coin.

Roland Garros, 1. kolo parova:
JURAK/Barrois (Hrvatska/Njemačka) – Peschke/Srebotnik (Češka/Slovenija, 2) 2:6, 5:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!