Nogomet

Hrvatska reprezentacija U19 osigurala plasman na Europsko prvenstvo

Iz Lučkog:Ante Dubravac • srijeda, 30.05.2012.
Hrvatska reprezentacija U19 osigurala plasman na Europsko prvenstvo
Foto: Ante Dubravac

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija, do 19 godina starosti, izborila je kroz kvalifikacijski turnir mjesto na Europskom prvenstvu ovoga ljeta u Estoniji...

Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2:0

Skupina 6, treće kolo

Sudac: Serdar Gözübüyük (Nizozemska)

Strijelci: Rebić 25', Čolak 72'

Žuti kartoni: Kovačić 14' / Graovac 21'
Crveni karton: Mrzljak 83

Hrvatska: Sluga, Aleksić, Mrzljak, Mitrović, Čalušić, Miškić (od 46' Močinić), Livaja (od 58' Čolak), Pajač, Kovačić (od 84' Miličević), Rebić, Miloš.
Izbornik: Dinko Jeličić

Bosna i Hercegovina: Jajalo, Sarvan, Plakalo, Graovac, Zolotić, Prcić, Šivšić, Hrelja (od 46' Bevab), Hodžić (od 69' Maletić), Kožulj (od 20' Bilać), Petrović.
Izbornik: Toni Karačić

Nakon remija protiv Austrije i pobjede protiv Gruzije, hrvatski su reprezentativci u trećem kolu na stadionu u Lučkom igrali protiv izabrane vrste Bosne i Hercegovine. Upisali su pobjedu 2:0 te izborili sam vrh skupine koji im donosi plasman među osam najboljih momčadi Europe.

Od samoga početka reprezentacija Hrvatske je krenula odlučno da što prije dođe do vodstva i već u drugoj minuti nakon greške obrane BiH Livaja ostaje sam na deset metara, ali puca vrlo loše.

Nakon osam minuta iz slobodnog udarca s tridesetak metara je pokušao Pajač, međutim vratar Jajalo uz manje poteškoće hvata loptu. Bolju igru i terensku dominaciju Hrvatska je naplatila u 25. minuti i napokon povela. Rebić je lijepo prošao nekoliko igrača i s ruba šesnaesterca pogodio za vodstvo.

Do kraja prvoga dijela tempo igre je pao tek je desetak minuta prije odlaska na odmor zaprijetio napadač Intera Livaja, ali bez uspjeha.

U nastavak susreta izbornik Jeličić je ušao s jednom izmjenom u odnosu na početni sastav i nakon par minuta igre veliku priliku promašuju prvo Livaja, a zatim i Pajač koji s nekoliko metara ne uspijevaju ugurati loptu u mrežu.

Nakon toga Hrvatska se povukla i čekala svoju priliku iz protunapada, a Bosna i Hercegovina je postajala sve opasnija te je u nekoliko navrata bilo opasno ispred vratara Sluge. Ipak u 72. minuti za konačnih 2:0 zabija Čolak te rješava pitanje pobjednika. U samoj završnici nakon neopreznog starta izravan crveni karton je zaradio kapetan Mrzljak, ali ni to nije pokvarilo veliko slavlje mladih nogometaša koji su ostvarili veliki uspjeh.

U drugoj je utakmici Gruzija pobijedila Austriju 2:1, uz dva pogotka Čanturije, od čega je jedan bio iz kaznenog udarca. Strijelac za Austrijance bio je Vastić, koji se u strijelce bio upisao i protiv Hrvata. Austrija je od 39. minute zahvaljujući crvenom kartonu Spendlhofera igrala s igračem manje.

Kvalifikacije za EP U19, treće kolo:
Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2:0
Austrija - Gruzija 1:2

Tablica:
1. Hrvatska 7
2. Gruzija 6
3. Austrija 4
4. Bosna i Hercegovina 0

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.05.2012. u 20:14
    čestitke dečkima i sretno na euru
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.05.2012. u 12:18
    Ma ljudi pustimo Livaju mislim da je sad očito da on nije nositelj ove reprezentacije već da ima solidnog meneđera koji ga je u inter doveo, rebić dugandžić, kovačić, pajač, oni su nositelji u napadu, možda i špehar al on je očito malo stao otkako je otišao u Dinamo.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.05.2012. u 07:55
    Više se tu očekivalo od Livaje ali lik je očito malo zaglumio, Inter ovo ono.. A realno u 2 godine je odigra 3 x po 15 minuta nogometa u Ceseni, a najveće dostignuće u karijeri je što je jednom bio na klupi Intera u natjecateljskoj utakmici.. Bilo bi mu puno pametnije da je ostao u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.05.2012. u 07:19
    Važno se kvalificirati na ovakva natjecanja da ovi "mladci" osjete što mogu njihovi vršnjaci. Tako mogu vidjeti eventualne manjkavosti u svom radu a stručnom stožeru dati smjernice daljnjeg razvoja. U svakom slučaju, bravo dečki!
    Obrisan korisnik
  • interreg30.05.2012. u 23:53
    Super! Evo perspektive! Sve cestitike!
    interreg