Tenis

Nova pobjeda Dodiga u paru

Maja Giljanović • petak, 01.06.2012.
Nova pobjeda Dodiga u paru
Foto: Kristijan Komarica

Malu senzaciju Ivan Dodig i Marcelo Melo priredili su u drugom su kolu Roland Garrosa i s turnira ispratili devete nositelje Františeka Čermaka i Filipa Polašeka. Nakon dva sata i 26 minuta borbe Međugorac i Brazilac pobijedili su u tie-breaku trećeg seta i izborili osminu finala protiv osmih nositelja Jürgena Melzera i Philippa Petzschnera.

Uvjerljivih 6:3, 6:4 protiv Bernarda Tomica i Cedrik-Marcela Stebea u prvom kolu očito nije bila slučajnost jer Ivan Dodig i Marcelo Melo s turnira su danas u drugom kolu ispratili i devete nositelje Roland Garrosa Františeka Čermaka i Filipa Polašeka. Uspjeh 27-godišnjeg Međugorca i godinu dana starijeg Brazilca tim je i veći što su izgubili prvi set, ali nakon dva sata i 26 minuta igre od 23. i 24. igrača svijeta na ATP rang-listi parova s(p)retniji su bili u tie-breaku trećeg seta.

Prvi set izgubili su iako su osvojili 71 % poena nakon prvog servisa, skupo su platili samo 38 % osvojenih nakon drugog i nakon 53 minute Čermak i Polašek su sa 7:5 stigli do vodstva od 1:0 u setovima. U drugom setu bila je to sasvim druga pjesma, osvojili su 72 % poena nakon prvog, ali i 80 % nakon drugog servisa. Osvojili su ukupno devet poena više, bili dominantni u svakom pogledu i za 36 minuta s 6:3 rezultat vratili na početak.

Gola statistika trećeg seta navela bi na pogrešan zaključak, Čeh i Slovak osvojili su četiri poena više, ali nakon gotovo sat vremena igre u odlučujućem setu od prve lopte tie-breaka bilo je jasno da pobjednik može samo jedan. Mogli su Dodig i Melo do pobjede i brže, ali na Brazilčevom servisu ispustili su break prednosti na 4:3 i na 6:5. Propušteno ih nije obeshrabrilo i prije nego su se Čermak i Polašek i snašli vodili su 6:1. Deveti nositelji smanjili su na 4:6, ali dalje od toga morat će neki drugi put.

U osmini finala čekaju još jedni nositelji, osmi Jürgen Melzer i Philipp Petzschner. Austrijanac i Nijemac u prvom su kolu bili bolji od Juliana Knowlea i Leonarda Mayera (6:3, 6:4), a set nisu ispustili ni protiv Carlosa Berlocqa i Davida Marrera (6:3, 7:6).

Roland Garros, 2. kolo parova:
DODIG/Melo (Hrvatska/Brazil) – Čermak/Polašek (Češka/Slovačka, 9) 5:7, 6:3, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.06.2012. u 19:17
    Jos koji dan u Parizu, bravo! Ovaj te momak ne moze nikad razocarat cak i kad gubi, za razliku od Cilica koji upravo biva pokosen od sepavog Del Potra koji se gega po terenu! Moze preokrenut jedino ako neko Del Potru slomi obe noge, a i tada ce bit cupavo!
    Obrisan korisnik