Tenis

Dodig: "Dali smo sve od sebe, ali što su zamislili, Talijani su danas i pogodili"

Iz Pariza:Maja Giljanović • ponedjeljak, 04.06.2012.
Dodig: "Dali smo sve od sebe, ali što su zamislili, Talijani su danas i pogodili"
Foto: Kristijan Komarica

Četvrtfinale Roland Garrosa još će neko vrijeme ostati najveći uspjeh najboljeg hrvatskog igrača parova Ivana Dodiga. 27-godišnjeg Međugorca i godinu mu dana starijeg brazilskog partnera Marcela Mela u dva su seta s 6:2, 6:4 nakon sat i pol igre zaustavili 14. nositelji Daniele Bracciali i Potito Starace.

Na koju bi se god stranu susret protiv Danielea Braccialija i Potita Starace okrenuo Ivan Dodig je danas u parovima uživao na velikoj sceni terena broj jedan i prvi put u karijeri igrao u drugom tjednu jednog Grand Slam turnira. 27-godišnji Međugorac i godinu dana stariji mu brazilski partner Marcelo Melo do četvrtfinala su nanizali Bernarda Tomica i Cedrika-Marcela Stebea (6:3, 6:4), devete nositelje Františeka Čermaka i Filipa Polašeka (5:7, 6:3, 7:6) i osme nositelje Jürgena Melzera i Philippa Petzschnera (6:3, 6:1) i još jednom pokazali da nastup na ATP turniru u Memphisu i poraz tek od 7-10 u produljenom tie-breaku trećeg seta finala od Maksa Mirnjija i Daniela Nestora nije bila slučajnost.

Polufinale je, međutim, ostao samo san. U hladnom Parizu, na samo 13 stupnjeva, Talijani su bili bolji. Da su u formi, 14. nositelji pokazali su u osmini finala protiv Mariusza Fyrstenberga i Marcina Matkowskog, a danas su odigrali gotovo savršen meč. Što god su zamislili, Bracciali i Starace to su i ostvarili. Sam Dodig je nakon susreta izjavio: "Odigrali su strašan meč, meč nakon kojeg je jedino što ti preostaje protivniku stisnuti ruku. Takav dan mi smo imali u subotu protiv Melzera i Petzschnera, danas imam dojam da su meč mogli odigrati i zatvorenih očiju. Dali smo sve od sebe, jako se trudili, ali kad ti je protivnik ovako raspoložen, možeš mu samo čestitati. Odigrali smo i mi solidan meč, a ostali na samo šest gemova, njihova pobjeda posve je zaslužena".

U prvom setu Dodigu i Melu nije pomoglo ni 77 % prvog servisa, osvojili su 56 % poena nakon prvog i 38 % nakon drugog servisa, a u prosjeku od svakih pet returna u teren su ubacili samo jedan. Izborili su jednu break-loptu i propustili je pretvoriti u break, a svoj su servis izgubili dvaput i nakon 33 minute set izgubili s 2:6. U drugom setu podigli su nivo, osvojili odličnih 85 % poena nakon prvog servisa, popravili i postotak na drugom (38 %), ali svoj su početni udarac izgubili u petom gemu (2:3) i do kraja ga više nisu uspjeli nadoknaditi. Da su možda u sljedećem gemu iskoristli dvije break-lopte rezultat bi po Dodiga i Mela možda bio i povoljniji, ali Bracciali i Starace su se izvukli iz delikatne situacije i nakon sat i 27 minuta s 6:4 izborili polufinale protiv boljih iz susreta između prvih nositelja Mirnjija i Nestora i nepostavljenih Ryana Harrisona i Matthewa Ebdena.

Dodig u ovim trenucima već traži let iz Pariza, iza njega je sezona na najmanje mu dragoj podlozi, slijede brze na kojima se puno ugodnije osjeća. Nastavit će igrati i parove s Melom, sasvim logično kad su u prvom pokušaju dogurali do finala (Memphis), igrali još i četvrtfinale Bukurešta i sada stigli sve do četvrtfinala Roland Garrosa. "Volim parove, oduvijek sam ih volio, samo što ranije zbog niskog renkinga to i nije bilo uvijek moguće. Od prošle godine igram ih puno češće i baš uživam". A i dobar je u njima, u 2012. je još u Beogradu s Antonijem Veićem i u Sydneyu s Serhijem Stahovskim igrao četvrtfinale, a s Matom Pavićem na Zagreb Indoorsu finale.

Roland Garros, četvrtfinale parova:
DODIG/Melo (Hrvatska/Brazil) - Bracciali/Starace (Italija, 14) 2:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 23:29
    Sta ti se ukazao Cilic u naslovu, nije cudo ipak je on iz Medjugorja!
    Obrisan korisnik
  • interreg04.06.2012. u 16:31
    Parovi su totalno zapostavljena kategorija i medije ne zanimaju nigdje na svijetu, ali je dobro da Dodig malo zaradi love kad pojedinacno bas i neide. Zasluzio je.
    interreg
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 14:38
    zasto je pobogu čilić u naslovu?
    Obrisan korisnik