Tenis

Dodig s Melom očitao lekciju devetim nositeljima i izborio četvrtfinale Roland Garrosa

Iz Pariza:Maja Giljanović • subota, 02.06.2012.
Dodig s Melom očitao lekciju devetim nositeljima i izborio četvrtfinale Roland Garrosa
Foto: Kristijan Komarica

Najbolji hrvatski igrač parova Ivan Dodig i brazilski mu partner Marcelo Melo poigrali su se danas u osmini finala s osmim nositeljima Jurgenom Melzerom i Philippom Petzschnerom i za samo 53 minute od prve lopte jednosmjernog tenisa rezultatom 6:3, 6:1 izborili četvrtfinale drugog Grand Slama sezone.

Vec i jučerašnjom pobjedom nad devetim nositeljima Františekom Čermakom i Filipom Polašekom Ivan Dodig je stigao do rezultata karijere, 27-godišnji Međugorac najdalje je na Grand Slam turnirima dogurao prošle sezone kad je u Melbourneu i ovdje u Parizu igrao drugo kolo, ali novi podvig 57. igrač parova napravio je danas u prvom završenom susretu dana. Najbolje rangirani hrvatski igrač parova i Brazilac Marcelo Melo izlaznu kartu s ovogodišnjeg Roland Garrosa u osmini finala pokazali su i osmim nositeljima Jurgenu Melzeru i Philippu Petzschneru.

18. i 19. igrače na ATP rang-listi parova Dodig i Melo učinili su smiješnima. Austrijanac i Nijemac protiv Juliana Knowlea i Leonarda Mayera (6:3, 6:4) u prvom i Carlosa Berlocqa (6:3, 7:6) u drugom kolu nisu ispustili na set, ali danas su skupili svega četiri gema. U prvom setu još su se nekako i držali, ali protiv 81 % poena Dodiga i Mela osvojenih nakon prvog servisa ostali u nemoćni. U drugom setu izgledalo je to za Melzera i Petzschnera poput noćne more, osvojili su 15% poena na svom drugom servisu, return pogodili u samo 21 % slučajeva, osvojili devet poena manje i osvojili samo jedan gem.

Za impresivnih 6:3, 6:1 protiv dvojca iz Top 20 Dodigu i Melu trebalo je manje od sat vremena, a za 53 minute posve jednosmjernog tenisa ubacili su 74% prvog servisa, osvojili 74% poena nakon prvog i 58% nakon drugog servisa, svoj servis nisu izgubili nijednom, a Petzschnerov i Melzerov uzimali su kad su stigli (4/9).

Nakon 6:3, 6:4 protiv Bernarda Tomića i Cedrik-Marcela Stebea, 5:7, 6:3, 7:6 protiv Čermaka i Polašeka i sada lekcije tenisa odrzane devetim nositeljima Dodig i Melo u četvrtfinalu čekaju bolje iz susreta izmedu četvrtih nositelja Mariusza Fyrstenberga i Marcina Matkowskog s jedne i Danielea Braccialija i Potita Staracea s druge strane.

Roland Garros, osmina finala parova:
DODIG/Melo (Hrvatska/Brazil) - Melzer/Petzschner (Austrija/Njemacka) 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 17:03
    neka ih i dalje prati sreča
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 13:06
    Nije mu baš Zovko neki izbor za parove, svaka mu čast, ali ne može on od njega puno naučit.
    Obrisan korisnik
  • emilio2103.06.2012. u 09:44
    Kako je skroman hrvatski narod, Dodig je 73. igrač svijeta, to ipak nešto znači, ali mu trenutno ne ide pojedinačno. Sve pohvale za kup nacija i ovo sada, s tim da je to još daleko od kraja.
    emilio21
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 09:14
    u potpunosti se slažem, na kupu nacija je pokazao da mu je igra na mreži strašno poboljšana, i u singlu i parovima. Za prijedlog je da igra turnire parova sa Zovkom od njega može još puno naučiti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.06.2012. u 21:39
    bolje bi mu bilo da se drzi samo igre u parovima,za singl se samo bezveze umara a ne ide
    Obrisan korisnik