Nogomet

Video: Nizozemska pregazila Sjevernu Irsku, Turska šokirala Portugal

Maj Gašparac • subota, 02.06.2012.
Video: Nizozemska pregazila Sjevernu Irsku, Turska šokirala Portugal
Foto: EPA

Nogometaši Nizozemske pred svojim gledateljima su vrlo uvjerljivo svladali reprezentativce Sjeverne Irske i na dobar način najavili nastup na Europskom prvenstvu, no isto se ne bi moglo reći za Portugalce koji su u Lisabonu poraženi od Turske.

Nizozemski nogometaši "pregazili" su reprezentaciju Sjeverne Irske 6:0 i tako na najbolji način najavili svoj nastup na Europskom prvenstvu. Mreža irskog gola mirovala je tek 11. minuta kada je Robin van Persie glavom pogodio za vodstvo.

Nedugo kasnije prednost Oranja udvostručio je Wesley Sneijder, a za treći pogodak u mreži Leeja Campa pobrinuo se Van Persie koji je bio nepogrešiv s bijele točke. Unatoč tome što su vrlo rano došli do visokog vodstva, Nizozemci nisu prestajali s napadima te je Ibrahim Afellay pogodio za 4:0 već u 37. minuti.

S tom prednošću domaćina otišlo se na odmor, no niti nastavak nije ponudio drugačiju priču na terenu. Dominacija Nizozemske okrunjena je zgoditkom u 51. minuti. Nakon lijepe akcije u kojoj su sudjelovali Arjen Robben i Van Persie svoj drugi pogodak postigao je Afellay.

Nogometaš Barcelone dobar nastup potvrdio je i asistencijom u 78. minuti. Tada je ubacio iz kornera a glavom je neobranjivo pogodio Ron Vlaar.

Puno lošiji nastup od Nizozemaca zabilježili su Portugalci koji su pred svojim navijačima poraženi od Turske rezultatom 3:1. Ekipa Paola Benta nije uspjela iskoristiti svoje brojne prilike te na Euro odlazi u lošijem raspoloženju.

Nakon početnog pritiska domaćina i nekoliko prijetnji njihovog kapetana Cristiana Ronalda, gledatelje na Estadio de Luzu šokirao je Umut Bulut koji je iskoristio asistenciju Sercana Sararera i smjestio loptu u mrežu.

Domaćini su pokušali odmah izjednačiti, prilike su imali Ronaldo i Hugo Almeida, ali nije bilo promjene rezultata. Pritisak Portugalaca nastavio se i od početka drugog dijela, no ubrzo ih je ponovno šokirao Bulut. Turski napadač iskoristio je slabu reakciju domaćih nogometaša i udvostručio vodstvo svoje ekipe u 52. minuti.

No, Portugalci su uspjeli uzvratiti pet minuta kasnije, za 2:1 pogodio je Nani. Nedugo nakon toga domaćini su imali idealnu priliku za poravnavanje rezultata. Emre je skrivio jedanaesterac nad Miguelom Lopesom, ali udarac Ronalda s bijele točke obranio je turski vratar Volkan Demirel.

Portugalci su u narednim minutama nastojali doći do drgog zgoditka, no nisu bili uspješni, a pobjeda Turske potvrđena je dvije minute prije kraja utakmice. Tada je nakon velike nespretnosti u portugalskoj obrani Pepe skrenuo loptu u svoju mrežu.

Prijateljske utakmice:
Nizozemska – Sjeverna Irska 6:0
Portugal – Turska 1:3

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • arsenal-lover03.06.2012. u 20:44
    Jebote kako nizozemska igra , ti bi nas izigrali ko pajace... Kako je Vlaar samo zakucao...
    arsenal-lover
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 17:52
    Jedno je prijateljska jedno natjecateljska utakmica. Ne bi ni mi trebali biti optimisti nakon Norveške po toj logici. Bit će i portuglaci i talijani pravi kad za to dođe vrijeme, zaboravite pripreme i kvalifikacije (sjetimo se naših, u čak slabijoj skupini od njihove) :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 11:40
    Ricardo Vaz Te je pravi napadač za Portugal, igra u West Hamu, zvijer, ima šut, nos za gol, obje noge... Ovaj B(l)ento izgleda da nema pojma kad nije zvao takvog igrača, igrači se sad nešto žale na njega, slabo će proć u skupini smrti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 01:20
    mislim da niti nije toliko problem u nedostatku klasičnog napadača, ili nedovoljnog zalaganje veznog reda.. mislim da je najveći problem što nani i c.ronaldo previše carine loptu.. u svojim klubovima su na tom području dosta ograničeni, fergusonova škola ih je tome naučila, ali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 00:13
    Portugalu fali klasična špica već šest godina odkad se Pauleta oprostio...... Žalosno da do danas nisu našli pravu zamjenu. Nuno Gomes mi je uvijek izgledao kao neki lik iz sapunica, Helder Postiga presmiješan, Hugo Almeida isto slab.....šteta. Ipak ne može sve C. Ronaldo sam.....Bit će iznenađenje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik