Nogomet

Dirk Kuyt napustio Liverpool, nastavlja karijeru u Istanbulu

Ante Zovko • nedjelja, 03.06.2012.
Dirk Kuyt napustio Liverpool, nastavlja karijeru u Istanbulu
Foto: Davor Sajko

Nizozemski reprezentativac Dirk Kuyt nakon šest godina u Liverpoolu odlučio je preseliti se na drugi kraj Europe.

Kuyt je potpisao trogodišnji ugovor s Fenerbahčeom. Nakon što je turski klub potvrdio vijest na tamošnjoj burzi i svojem Twitter profilu, Liverpool je dodao priopćenje.

"Liverpool može potvrditi da Dirk Kuyt obavijestio klub da je postigao dogovor s Fenerbahčeom oko prelaska u Tursku, a transfer bi trebao biti kompletiran u sljedećih nekoliko dana."

Nakon što ga je 2006. tadašnji menadžer Liverpoola Rafael Benitez doveo iz Feyenoorda za devet milijuna funti kao napadača, Kuyt je na Anfieldu najčešće igrao na desnom krilu.

Postigao je 51 pogodak u 208 premierligaških nastupa. U protekloj sezoni zabio je tek dvaput u 22 ligaška nastupa, a Kuyt je prošle sezone i osvojio prvi naslov s Redsima, Carling kup.

Liverpool je pod vodstvom bivšeg menadžera Kennyja Dalglisha razočaravajuću sezonu završio na osmoj poziciji, a prije nekoliko dana Dalglisha je zamijenio Brendan Rodgersa.

Kuyt iza sebe ima 85 nastupa u nizozemskoj reprezentaciji, a dio je momčadi koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 18:10
    Dobar igrač, a korišten na krivim pozicijama :|
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2012. u 00:43
    nista posebno igrac ali veliki borac...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 21:43
    Usudio bih se reći, nizozemski Ivica Olić. Kuyt je uvijek izgledao pomalo trapavo na terenu, ali čovjek se borio za svaku loptu i stvarno mi je krivo što ga je Liverpool posljednjih sezona vozao po svim pozicijama. Nek mu je sa srećom i nadam se da će uskoro opet nazad u lige petice!
    Obrisan korisnik
  • johnny00803.06.2012. u 20:36
    frajer je ginuo na terenu, ali eto, stigle su ga godine :/
    johnny008
  • Obrisan korisnik03.06.2012. u 19:03
    kapa do poda majstoru i velikom igracu za sve sto je ucinio za klub,takav igrac se vise ne radja,nek mu je sretno gdje god bio ,jos jedan igrac iz benitezove generacije koja je bila 2 otapda :// ostali su jos carra i gerrard
    Obrisan korisnik