Košarka

Repeša: "Sigurno je da sam puno bliže odlasku nego ostanku"

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • utorak, 05.06.2012.
Repeša: "Sigurno je da sam puno bliže odlasku nego ostanku"
Foto: Davor Sajko

Nakon što je s klupe vodio Cibonu prema novom naslovu prvaka, 17. u samostalnoj Hrvatskoj, Jasmin Repeša bio je zahvalan svima koji su na tom putu pomogli, čestitao Cedeviti kao "pravom partneru u finalu", da bi potom najavio da je promjena sredine vrlo blizu. Iako je otkrio da još ništa nije potpisao, trener Vukova nije daleko od dogovora s Unicajom iz Malage, ali istaknuo je da se, kako god ispalo, neće previše udaljiti ni od Cibone...

U trenucima slavlja poslije osvojenog naslova, nije bilo jednostavno govoriti o nekoj drugoj temi, ali Jasmin Repeša nije zaobišao riječ-dvije o mogućem odlasku iz Cibone, koji je, kako je otkrio pred novinarima poslije četvrte i posljednje utakmice finala protiv Cedevite, realnija varijanta nego ostanak s Vukovima. Ipak, prvo je bilo vrijeme za zahvale i čestitke, a Repeša ih je imao nekoliko.

"Prije svega, zahvalio bih svim igračima koji su tijekom ovih pet mjeseci bili na dispoziciji za što bolji rezultat, stručnom stožeru koji je to pratio, vodstvu kluba i administraciji na uvjetima kakve Cibona zadnjih godina možda nije imala. Zahvalan sam gradonačelniku što je to podržao, kao i navijačima koji su stali uz nas", istaknuo je trener Vukova poslije povratka naslova prvaka u Dom Dražena Petrovića.

"Hvala i svim legendama Cibone, onima koji više nisu s nama i živima, na čelu s Mirkom Novoselom, koji su pomogli i meni kada mi je bilo najpotrebnije. Hvala njima i hvala Ciboni za sve što su napravili za mene", dodao je Repeša: "Košarka je oživjela, dijete se vratilo materi i na to možemo svi biti ponosni. Sada imamo obvezu da se ovako nastavi i da bude još bolje, ta obveza je i na reprezentaciji i na klubovima, da se vratimo tamo gdje smo bili nekad. Moramo puno više raditi nego prije jer su bremenita ekonomska vremena."

"Cedevita je bila pravi partner u finalu, čestitam na kraju i njima, želim im iduće sezone sve najbolje u europskoj ligi", zaključio je Cibonin trener, prije nego se okrenuo nastavku vlastite karijere.

"Bitno je stabilizirati klubove"

Liga za prvaka i završnica prvenstva vratili su ljude u košarkaške dvorane, s čime je Repeša bio osobito zadovoljan: "Poslije ove serije kakva je bila, ali i poslije ranijeg dijela sezone u kojoj se publika u Hrvatskoj vratila košarci, i u Splitu i u Zadru, najbitnije je da stabiliziramo klubove, da se ne ponašamo kao pijani milijarderi, trošimo više nego što se može dati. Treba više raditi, hrvatski klubovi ne mogu izaći na tržište i kupovati strance prvog, drugog pa i trećeg reda, mogu kupovati igrače koji ne prave razliku - rad i sektor skautinga su nama neviđeno važni."

Stiglo je i pitanje bi li prihvatio Cedevitinu klupu: "Sada ne bih, uz respekt svemu što je Cedevita napravila. Ne bih imao pravo na takvo što s obzirom na sav respekt koji su navijači Cibone pokazali prema meni."

"Je li ovo bio moj oproštajni govor? Večeras ćemo proslaviti, međutim, sigurno sam puno bliže odlasku nego ostanku, ali tvrdim da večeras još ništa nisam potpisao. U Ciboni sam uskočio sam prije svega upomoć prijatelju Prkačinu da to bude bolje nego što je bilo u tom momentu", kazao je trener Vukova: "Ako Repeša u Hrvatskoj traži 30 do 40 posto onoga što može dobiti vani, to je previše za bremenita ekonomska vremena kakva su u nas. Ostao ili ne ostao, sigurno je da ću i dalje biti u projektu Cibone kakav je sada, takav je bio dogovor kada sam počeo raditi s vodstvom kluba, i dalje ću biti u dosta odgovornoj ulozi. Ako odem, mislim da imam pravo na to da predložim trenera za sljedeću sezonu."

Bez obzira na sve, poziv navijača s tribina da ostane, koji se čuo potkraj i poslije završne utakmice finala, nije Repešu ostavio hladnim: "Dirnuli su me ti pozivi publike, strašno su me dirnuli, međutim, sve ćemo vidjeti."

"Ovaj naslov mi znači jako puno. Ovo mi je definitivno najdraži hrvatski trofej, draži čak i od prvog u Hrvatskoj, mogu ga izjednačiti samo s trofejem u Bologni", nastavio je trener Vukova o vlastitim osjećajima, pa nastavio o rastu svoje momčadi otkako ju je preuzeo.

"Bilo je neviđeno bitno da su dečki počeli vjerovati u ono što smo radili, sjećam se da je to izgledalo izuzetno loše kada smo igrali protiv Radničkog. Puno nam je značio rast forme El-Amina, ne toliko zbog njegove kvalitete i iskustva, nego zbog toga što je lider, što se vidjelo večeras. Kada smo mu pridodali Zacka Wrighta koji je drugačiji tip igrača, dobili smo mogućnost da mijenjamo ritam. Onda se stvorila i kemija u kojoj je svatko davao svoj doprinos, nitko nije pitao za svoj učinak, za minutažu, postojao je samo jedan cilj, a to je osvajanje prvenstva", opisao je Repeša put prema tituli.

Cedevitin trener Dražen Anzulović odao je priznanje suparnicima koji su ih svladali. "Prvenstveno čestitam Ciboni na osvojenoj tituli. Mislim da su zasluženo osvojili naslov", kazao je Anzulović: "Odlučili su bolja fizička i psihološka pripremljenost i koncentracija. Mislim da nismo bili spremni na jedan ovakav ritam koji je Cibona nametnula."

"Moram isto tako čestitati svojoj ekipi. Mislim da smo imali uspješnu sezonu i da su dečki dali maksimum u granicama svojih mogućnosti", dodao je Zula: "Čestitam im i to sam im rekao u svlačionici. Nemaju se čega sramiti. Naletjeli smo na u ovom trenutku bolju ekipu i mi smo napravili maksimum ove sezone."

U trećoj utakmici, koju je Cedevita u subotu dobila u Domu Dražena Petrovića, Anzulović je puno dobio sa zonskom obranom, pa se ovog puta osvrnuo na to što u četvrtom susretu nije s njom probao i ranije. "Točno se sjećam. Stavio sam zonu u 17. minuti prvog poluvremena. U drugoj četvrtini nismo mogli dobiti jednu agresivnost i nismo mogli igrati u takvom tempu koji je Cibona napravila, s puno čvrstine i grubosti. Zato sam tražio veću dozu agresivnosti i stoga sam se odlučio da kasnije krenem sa zonom", zaključio je Cedevitin trener, ne želeći previše spekulirati o vlastitom statusu na klupi.

"Ja imam ugovor s klubom, a na klubu je da sada odluči u kojem pravcu će krenuti", kazao je.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 20:43
    koga? mršića da cedevita uzme?... pa mršić i je trener u cedeviti... vodi im juniore, a do prije godinu dana to isto je radio u Ciboni i onda otišao u vitamine... a velić će po svemu sudeći teško u cibonu, makar je on meni favorit i htio bi ga vidjeti na Ciboninoj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 14:57
    Pa mislim da bi bilo odlično da Cedevita njega uzme umjesti Zule za trenera. Nama onda ostaje vjerojatno Velić, što po ničemu nebi bilo neko sigurno rješenje ali bi vjerojatno značilo da dolaze još 2 igrača zajedno s njime.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 13:39
    mršić je za vrijeme te iste Cibonine vrhuške iz Cibone otišao u cedevitu... opcija povratka u Cibonu u ovom trenutku je sve samo ne izgledna... makar opet, ako stari žganec prihvati mjesto u omladinskoj školi onda će vjerojatno i on imat neke svoje želje za koje ne znam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 13:10
    Ovo što yupix govori ima smisla. Nebi se iznenadio takvim raspletom, što bi naravno bila komedija: Mršić ima sve potrebne 'zemljačke' karakteristike za trenutnu Ciboninu vrhušku. Puno je važnija ova priča o 'velikom' sponzoru. To se treba riješiti unutar mjesec... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 08:32
    Ma Repesa ce predloziti trenera kaze jer ima pravo- koje pravo glavonjo ti imas. Predloziti ces Mrsica koji ti je namjestio Malagu sa svojim kontaktima tamo i njega guras u Cibonu iako se do sada nije pokazao u Italiji ili Splitu. Ali ti to znas pa ces cekati da se opet vratis u Cibonu kada ti i on... [više na forumu]
    Obrisan korisnik