Nogomet

Prandelli: "Čekat ćemo Barzaglija do posljednje minute"

Ante Dubravac • srijeda, 06.06.2012.
Prandelli: "Čekat ćemo Barzaglija do posljednje minute"
Foto: EPA

Osim skandala oko namještanja utakmica talijansku nogometnu reprezentaciju muče i drugi problemi. Zbog ozljede upitan je nastup braniča Juventusa Andree Barzaglija.

Kako se približava početak Europskog prvenstva i prva utakmica protiv Španjolske izbornik Italije Cesare Prandelli susreće se sa sve većim problemima. Andrea Barzagli je ozlijeđen i veliko je pitanje kada će biti spreman.

"Barzagli će definitivno propustiti prvu utakmicu Eura protiv Španjolske. Ali, ako nas uvjeri da će biti spreman za nastavak natjecanja, čekat ćemo ga do posljednje minute," izjavio je Prandelli koji konačnu odluku mora donijeti u petak.

Međutim i potencijalne zamjene su također u problemima: "U slučaju da se ne oporavi, njega će zamijeniti Davide Astori, a ne kako su svi mislili Andrea Ranocchia. I on se nažalost ozlijedio."

Probleme koji su nastali u obrani pokušat će riješiti prebacivanjem Danielea De Rossija u zadnji red: "Već smo pokušali s De Rossijem u zadnjem redu. Ta nam opcija omogućava da imamo jednog dodatnog veznog igrača u momčadi," zaključio je Prandelli koji vjeruje da će svi problemi dodatno motivirati njegove igrače da pokažu svoju pravu kvalitetu.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • etti06.06.2012. u 10:56
    De Rossija na stopera, može. Igrao je stopera u utakmici Juve - Roma (4-0). Ne snalazi se on sjajno tamo :)
    etti