Tenis

Video: Šarapova i Kvitova opravdale ulogu favorita

Branimir Korać • srijeda, 06.06.2012.
Video: Šarapova i Kvitova opravdale ulogu favorita
Foto: EPA

Nakon Sare Errani i Samanthe Stosur u polufinale Roland Garrosa su se plasirale i Maria Šarapova i Petra Kvitova. Šarapova je bez problema nadigrala Kaiju Kanepi dok je Petra Kvitova imala nešto više problema protiv Jaroslave Švedove...

Dvoboj Marije Šarapove i Kaije Kanepi obećavao je puno. Estonka igra jako dobar tenis u posljednje vrijeme, posebno joj odgovara ova podloga, no i Šarapova je u sjajnoj formi što je pokazala od samog početka ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa. Na kraju je neizvjesnost izostala. Šarapova je bila dosta bolja i uspjela je nadigrati Kanepi bez većih problema.

Meč je potrajao sat i 15 minuta, a Šarapova je bila puno opasniji protivnik. Posebno je dobro igrala na reternu gdje je Estonki stvarala ogromne probleme i u cijelom meču joj čak sedam puta oduzela servis.

U prvom setu Kanepi je uzela tek jedan jedini poen na svom drugom servisu i u cijelom setu uspjela je uzeti samo jedan svoj servis gem. Šarapova je kaznila sve njezine pogreške i sa 6:2 stigla do prednosti.

U sličnom ritmu se nastavilo i u drugom setu s tim da je Kanepi povela s 2:0 i do kraja seta izgubila sve svoje servis gemove. Šarapova je napravila preokret i zahvaljujući agresivnijoj igri stigla do pobjede 6:2, 6:3.

"Jako sam zadovoljna današnjom igrom. U prošlom kolu sam imala vrlo težak meč, no uspjela sam se vratiti, odlično odreagirati na reternu i ući u polufinale. Znala sam da ću morati biti oprezna tijekom cijelog meča, Kaia je vrlo teška protivnica, nikada se ne predaje i uvijek ima posebnu motivaciju protiv bolje rangiranih igračica. Retern je bio ključ, ona ima izvrstan i jak prvi servis stoga sam morala biti jako agresivna protiv drugog servisa da bih dobila priliku", rekla je nakon susreta Šarapova.

Teže nego što se očekivalo do polufinala je stigla Petra Kvitova. Ona je za protivnicu imala Kazahstanku Jaroslavu Švedovu, međutim nije odigrala onako kako se od nje očekivalo, posebno u početnoj fazi meča i dosta se mučila.

Prvi set je protekao u dominaciji Švedove koja je igrala jako dobro u toj fazi. Vrlo rano je došla do breaka, nakratko se Kvitova uspjela vratiti, ali odmah je izgubila servis i Švedova je sa 6:3 uzela prvi set.

U drugom setu buđenje Čehinje. Nakon što je Švedova povela s breakom 1:0, Kvitova radi seriju od pet gemova u nizu i bez većih problema uzima set sa 6:2. Dugo je lomljen otpor u trećem setu, Švedova je imala čak 4:2, međutim tu je stala, kao da se uplašila pobjede i Kvitova s 3:6, 6:2, 6:4 prolazi u polufinale.

Bit će to odlično polufinale, Kvitova i Šarapova su već igrale dva velika meča, prvi je u finalu Wimbledona otišao na stranu Kvitove, a drugi u polufinalu Australian Opena na stranu Šarapove.

"Znam da je Maria težak protivnik. Znala sam i gubiti od nje i pokušat ću iskoristiti te pogreške iz prošlosti da okrenem vodu na svoj mlin. Trenutno igra sjajan tenis, cijela ova sezona je za nju sjajna i bit će mi pravi izazov igrati protiv nje. Upisala sam pet pobjeda u nizu i to je lijepo znati, ali nadam se da niz tu ne staje", rekla je Kvitova.

Roland Garros, tenisačice, četvrtfinale:
Maria Šarapova (Rusija, 2) - Kai Kanepi (Estonija, 23) 6:2, 6:3
Petra Kvitova (Češka, 4) - Jaroslava Švedova (Kazahstan, Q) 3:6, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Baksuz07.06.2012. u 02:51
    ne svidja mi se ova crtica finale prije finala, istina da su u ovom dijelu zdrijeba dvije glavne nositeljice dosle do polufinala za razliku od gornjeg, ali prije pocetka turnira nijedna od njih dvije nije bila u top 3 favorita, iako su inace obje klasne igracice i ne iznenadjuje sto su tu ne... [više na forumu]
    Baksuz
  • Obrisan korisnik06.06.2012. u 23:25
    na slici gore izgleda ko da joj je neko slomio ruke. servis igra u zenskom tenisu je ono gdje nema dominantne igracice. puno ih se vrzma oko vrha i puno ih konkurira za prvo mjesto na ljestvici, al kad naleti jedna s razornim servisom ta ce vladati.. al ako nista drugo, uzbudljivo je za gledat jer... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo906.06.2012. u 22:10
    jbt jel se ona tak dere i dok ju netko kara? strašno ;)))) ali igra dobro, a i ova slika gore mi je predobra, koja poza x)
    Ronaldo9
  • labrador240106.06.2012. u 21:29
    Strašne oscilacije Kvitove. Ako ih smanji ima šanse protiv Šarapove makar je Maria favorit.
    labrador2401