Tenis

Video: U drugo polufinale otišli Španjolci

Branimir Korać • srijeda, 06.06.2012.
Video: U drugo polufinale otišli Španjolci
Foto: EPA

Kompletirani su svi polufinalni parovi Roland Garrosa i u muškoj konkurenciji. Jučer smo saznali prvi par u kojem se sastaju Novak Đoković i Roger Federer dok su danas mjesto u polufinalu izborili Rafael Nadal i David Ferrer...

Đoković - Federer, Nadal - Ferrer. Nekako se uoči početka Roland Garrosa najčešće govorilo o ovoj četvorici igrača kako bi mogli otići daleko i to se dogodilo. Nadal je nastavio briljirati još jednom pobijedivši s glatkih 3-0 dok je Ferrer imao nešto teži posao protiv Andyja Murrayja, no i on ga je apsolvirao bez igranja teškog petog seta.

Šesterostruki osvajač Roland Garrosa Rafael Nadal ušao je u dvoboj protiv Nicolasa Almagra kao veliki favorit. U dosadašnjem dijelu turnira izgledao je nedodirljivo, nitko mu nije uspio niti zaprijetiti i Almagro je u biti bio prvi koji ga je uspio dobro oznojiti u jednom setu. Bilo je to u prvom setu u kojem je Almagro igrao jako dobar tenis, imao visok postotak ubačaja prvog servisa i Nadal nije mogao do nijedne break lopte. Otišlo se u tie-break gdje Rafa odmah bježi na 4:0 i do kraja seta više nije bilo problema. Sa 7:4 u 13. igri dobio je prvi set.

U drugom setu se Almagro već našao u većim problemima. Dva puta je gubio servis, postotak ubačaja prvog servisa mu je došao na granicu 50 posto, uz to je i nastavio povećavati broj neforsiranih pogrešaka i Nadal prvi break radi kod 2:1, drugi kod 5:2 te dolazi do velikih 2-0 u setovima.

Sve do završnice trećeg seta Almagro je odolijevao Nadalovim napadima, međutim kod 4:3 nije izdržao, izgubio je servis, a vrlo brzo i meč. 7:6, 6:2, 6:3, dosad najteži posao za Nadala na ovogodišnjem Roland Garrosu.

"Igrao sam strpljivo i samo čekao svoje prilike. On je imao jako dobrih trenutaka, snažno je napadao, ali niti ja se nisam dao", rekao je Nadal, a pohvala je stigla i od Almagra: "Njegov servis je danas bio sjajan, u ključnim trenucima je servirao puno bolje i zaslužio je pobjedu. Ključ pobjede je jednostavan, on je za razliku od mene svoje šanse iskoristio."

Očekivano, rezultatski puno neizvjesniji dvoboj bio je onaj između Ferrera i Murrayja. Ferrer poput Nadala izgleda jako dobro u ovogodišnjem Roland Garrosu, niti jednom se nije zadržao duže od dva sata na terenu i u puno boljem stanju je ušao u ovaj meč. S druge strane Murray je imao teži posao, nije baš tako glatko pobjeđivao, a i standardni problemi s leđima su ga priječili u još boljim izdanjima.

Od samog početka meča se Ferrer postavio na način koji mu najbolje odgovara, igrao je nešto defenzivnije i koristio pogreške Škota. U prvom setu je relativno rano stigao do breaka držao prednost sve do servisa za set, međutim tu se Murray vratio. I umjesto da Škot iskoristi taj povratak u meč, ponovno gubi servis i Ferrer uzima prvu dionicu sa 6:4.

U drugom setu je u dva navrata Murray dolazio do prednosti od breaka, međutim u oba slučaja je Ferrer vrlo brzo vraćao izgubljeni servis te je set na kraju završio u tie-breaku. Kao što je Nadal odmah odjurio protiv Almagra, tako je i Murray protiv Ferrera. Škot je odmah otišao na 5:1 što Ferrer na kraju nije mogao dostići.

U nastavku meča puno bolja igra Ferrera i pad Murraya. Ferrer je čekao i hvatao u svoju mrežu nervoznog Murraya koji je nizao pogreške, a da Španjolac u biti nije niti trebao previše raditi. Završilo je u svakom od dva naredna seta s po dva breaka više na strani Ferrera i na kraju lijepih 6:4, 6:7, 6:3, 6:2.

"Protiv Nadala će biti izuzetno teško, on je najbolji igrač svijeta na ovoj podlozi u povijesti. Morat ću odigrati meč života ako želim ući u finale, inače ću biti otpuhan s terena", iskren je o svojim šansama bio Ferrer.

Nadal i Ferrer su igrali međusobno 19 puta, a 15 puta je slavio Nadal koji ima aktualan niz od četiri uzastopne pobjede.

Roland Garros, tenisači, četvrtfinale:
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Nicolas Almagro (Španjolska, 12) 7:6(4), 6:2, 6:3
David Ferrer (Španjolska, 6) - Andy Murray (Velika Britanija, 4) 6:4, 6:7(3), 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 19:57
    jesam reko nole dobiva 3-0
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 14:38
    nole sretno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 07:13
    Nole je bio najjači kad je trebalo. Svakako odlika velikih, a takvi se NIKAD ne otpisuju. Federera je spasio delpo koji se faktički predao iz meni nepoznatih razloga (možda zbog koljena). Nole će da cepa do kraja, čini se
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 22:02
    bas zato ce glatko pobijedit nole,nece svaki put dobivat u 5
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 19:49
    trebat ce se i rafa protiv ferera dobro oznojit da bi prosa a roger bi moga tuci novaka jer je bio na konopcima vec dvaput
    Obrisan korisnik