Nogomet

Chiellini: "Španjolska bi se trebala bojati Italije, dobili smo novi entuzijazam"

Josip Tolić • četvrtak, 07.06.2012.
Chiellini: "Španjolska bi se trebala bojati Italije, dobili smo novi entuzijazam"

Obrambeni igrač talijanske nogometne reprezentacije Giorgio Chiellini uoči početka Europskog prvenstva izjavio je kako ne strahuje od sraza protiv Španjolske te problema s ozljedama u momčadi...

S tri poraza u nizu i nikad sumornijom atmosferom oko reprezentacije, Italija kreće u novo Europsko prvenstvo nedjeljnim okršajem protiv europskog i svjetskog prvaka, Španjolske. Branič Giorgio Chiellini, međutim, ne strahuje od Furije.

"Trebali bi nas se bojati. Dobili smo novi entuzijazam, dalo nam ga je 10.000 ljudi koji su došli na naš jučerašnji trening, i to nakon tjedna koji nije bio lak za nas zbog manje-više legitimnih napada koje smo pretrpjeli", izjavio je.

"Dobri smo u izoliranju i razmišljanju samo o igri. Osjećam se dobro i treniram s ostatkom momčadi nekoliko dana. Velika je želja započeti ovu avanturu", istaknuo je.

Osim psihološkog tereta zbog afere oko namještanja utakmica, Azzurri će se morati suočiti i s onim kadrovskim. "Šteta što će Barzagli izbivati, no bit ćemo spremni igrati i s trojicom u zadnjoj liniji - De Rossi je pokazao da je spreman na to. Cesare Prandelli ima iskustva i želi razmotriti razne alternative."

"Ovu nedjelju zaigrat ćemo protiv Španjolske, sastava koji dominira posljednje četiri godine, no želimo ući u utakmicu s pravom motivacijom", dodao je Chiellini zaključivši kako nema bojazni u njegov nastup nakon ozljede zadobivene u posljednjem kolu Serie A.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 19:24
    16 reprezentacija će osvojit Euro!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 19:12
    Na Euru svako svakoga može iznenaditi.Nije jednom došlo do sasvim neočekivanih rezultata
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 16:40
    Ma kako ga nije sramota biti optimista, nek se ugleda na našeg skromnog Slavena koji nas već vidi u finalu! S kojom to tradicijom, igračima i ligom imaju pravo na optimizam pitam se? Ova naša nerealnost i mitomanstvo će nas dotući!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 15:23
    ovi talijani su previse napuhani? ma jeli chiellini,ja mislim da bi se italija trebala bojati hrvatske a i irsku obranu ce vam bit tesko probit
    Obrisan korisnik