Nogomet

Rooney: "Odlično je imati Engleza za izbornika, organiziran je, a to nam je nedostajalo"

Josip Tolić • četvrtak, 07.06.2012.
Rooney: "Odlično je imati Engleza za izbornika, organiziran je, a to nam je nedostajalo"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Englesku nogometnu reprezentaciju u ponedjeljak očekuje ogled protiv Francuske u Donecku koji će biti sve samo ne jednostavan za povratnike na Euro. Wayne Rooney pratit će ga s tribina zbog suspenzije, no svejedno vjeruje u uspjeh.

Engleska se nakon osam godina izbivanja vraća na Europsko prvenstvo utakmicama prvog kruga u Ukrajini. Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney, međutim, neće moći biti dio momčadi u prvim dvjema utakmicama zbog crvenog kartona zadobivenog u kvalifikacijama protiv Crne Gore.

"To je cijena koju moram platiti zbog počinjenja te greške. Dogodilo se i moram to prihvaitti. Pripremat ću se kao da ću igrati i nadam se da ću se vratiti u pobjedničku momčad", izjavio je za BBC.

Pohvalio je novog izbornika Gordog Albiona Roya Hodgsona. "Kad promijenite trenera, bez obzira tko to jest, uvijek mislite da će uvoditi nove igrače. No, on je odmah rekao da će me voditi, što je bilo lijepo čuti. Već možete vidjeti da je vrlo organiziran, što je nešto što nam je nedostajalo tijekom mog vremena u reprezentaciji. Sjajno je imati Engleza za promjenu", istaknuo je 26-godišnjak.

"Trudimo se i nitko ne bi smio ni pomisliti da se samo pojavljujemo. Ponekad kada gubite, morate ostati uzdignuta čela."

"Ali, kada pogledam našu momčad, nije mi jasno zašto ne bismo mogli doći do naslova. Bilo je dosta promjena, no očekujem velike stvari. Ako drugi ljudi ne dijele to mišljenje, to je njihov problem. Dovoljno smo dobro da dođemo u polufinale i finale. To je naš cilj", zaključio je.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 12:15
    Po naslovu sam pomislio da Rooney misli da je ovaj organiziran jer je Englez :p Uvijek mi je drago vidjeti Engleze kako visoko lete prije nekog velikog turnira, i onda kako prekrasno poniraju :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 10:39
    Zaista pravi veliki derbi prvenstva- bez obzira na kvalitete timova taj susret uvjek daje nešto više
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2012. u 09:48
    Preoptimistično, a opet vrlo engleski. Oni su moj glavni kandidat za najveće razočaranje turnira.
    Obrisan korisnik
  • dajmituprijavuvecjednom07.06.2012. u 19:01
    Ako je bila dvojba Ferdinand- Terry, a bila je, onda je najlogičnije na svijetu pozvat Terrya. Jer kao i što je Ferguson rekao, Ferdinandova koljena nema šanse da izdrže utakmicu svaka 4 dana. A vodit stopera koji ti može igrat svaku drugu utakmicu je preglupo.  Što se... [više na forumu]
    dajmituprijavuvecjednom
  • Obrisan korisnik07.06.2012. u 15:46
    Logično je bilo zbog cijelog onog skandala da će igrati ili Ferdinand ili Terry, očito je izbornik u Terryju vidio bolju spremnost i zato ga je zvao. Liverpoolove igrače neću komentirat jer ih nisam baš gledao ove sezone. Vjerujem u finale Hrvatska Engleska i samo jedan mogući ishod baš kao što je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik