Nogomet

Defoe se vraća u momčad prije Francuske, Mertesacker spreman

Ante Zovko • petak, 08.06.2012.
Defoe se vraća u momčad prije Francuske, Mertesacker spreman
Foto: EPA

Roy Hodgson i Joachim Löw dobili su dobre vijesti uoči otvaranja Europskog prvenstva u subotu odnosno u ponedjeljak.

Napadač Engleske Jermain Defoe vratio se u domovinu nakon što mu je umro otac. Engleski nogometni savez objavio je da se neće tražiti zamjena za napadača Tottenhama jer će se vratiti u momčad u subotu.

Momčad Roya Hodgsona počinje natjecanje u skupini D utakmicom protiv Francuske u ponedjeljak, a nakon Defoeova odlaska, izbornik je na raspolaganju imao tek dva napadača, Andyja Carrolla i Dannyja Welbecka s obzirom da će Wayne Rooney propustiti prve dvije utakmice zbog suspenzije.

Dobre vijesti dobio je i njemački strateg Joachim Löw kojem je potvrđeno da će stoper Per Mertseacker biti spreman za prvu utakmicu s Portugalom u subotu.

Igrač Arsenala bio je van stroja od veljače nakon što je morao na operaciju gležnja. Vratio se na teren tek prije par tjedana i na treningu se u četvrtak sudario s Jeromemom Boatengom.

Löwov pomoćnik Hansi Flick otklonio je sumnje: "Postojala je mala sumnja o njegovom nastupu nakon jučerašnjeg sudara s Boatengom. Ležao je na travnjaku, ali je ispalo manje dramatično nego što je izgledalo. Sada su nam svi igrači spremni."

Mertesacker bi trebao zauzeti mjesto u sredini njemačke obrane zajedno s Holgerom Badstuberom. Kapetan Philipp Lahm prebačen je s desnog na lijevi bok, a njegovo mjesto trebali bi zauzeti ili Boateng ili Lars Bender.

"Konačna odluka donijet će se nakon posljednjeg treninga u Lvivu", rekao je Flick dodavši da će izbornik igračima objaviti konačni sastav tek nekoliko sat prije utakmice.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!