Nogomet

Džagojev: "Pomogao nam je odličan i velik nastup Romana Pavljučenka"

Ivan Dominik • subota, 09.06.2012.
Džagojev: "Pomogao nam je odličan i velik nastup Romana Pavljučenka"
Foto: EPA

Druga utakmica Europskog prvenstva odigrana u Wroclawu, nakon što su u prijestolnici Poljske domaćini i Grci podijelili bodove s 1:1, bila je očekivano uzbudljiva, izrazito efikasna i više nego gledljiva za nogometne i sportske sladokusce. Rusi su pobijedili svoje stare "mušterije" Češku 4:1 nakon mnoštva peripetija, uspona i padova u igri obje ekipe te su tako zasjeli na prvo mjesto skupine A poslije kompletiranog prvog kola...

Junak pobjede Rusa u prvom nastupu Rusije na Euru bio je mladi Alan Džagojev, koji je fantastično igrao za svoju reprezentaciju zabivši dva zgoditka, a nakon utakmice je ipak ostao skroman te je pohvalio suigrača: "Veoma je važno da smo dobro odigrali prvu utakmicu, to je jedan od šest koraka do finala. Bilo nam je teško kod rezultata 2:1, ali nam je pomogao odličan i velik nastup Romana Pavljučenka i moramo mu na tomu biti zahvalni."

Dick Advocaat, trener Rusije zaplijenio je pozornost cijelog svijeta igrom koju je pokazala njegova momčad, no odmah nakon utakmice se nije mnogo osvrtao na susret s Česima, nego se već okrenuo utakmici drugog kola protiv domaćina, Poljske: "Bit će to još jedan veličanstven stadion i trebala bi biti još jedna dobra utakmica. Nisam vidio njihovu večerašnju utakmicu pa ne se ne mogu ozbiljnije i konkretnije osvrnuti na nju u ovom trenutku."

Igrač koji je svojim ulaskom i svojom igrom iz najboljih dana bio prekretnica u momčadi Rusije te koji je svojoj reprezentaciji dao dodatni poticaj za bolju igru, Roman Pavljučenko, upozorio je da Euro još nije praktički ni započelo te da unatoč sjajnom izdanju Zbornaje komande ne treba biti euforičan oko ove pobjede: "Ne možemo si dozvoliti upadanje u bilo kakvu euforiju jer imamo samo tri dana pripreme za sljedeću utakmicu. Već sutra moramo zaboraviti na ovu utakmicu i fokusirati se na okršaj protiv Poljske. Naš zadatak još uvijek nije dovršen i ne smijemo si dozvoliti opuštanje jer očekujemo da teže utakmice tek dolaze."

Kod Čeha razloga za zadovoljstvo prikazanim, ali ni rječitosti nakon samog završetka utakmice i bolnog visokog poraza od 4:1 nije bilo. Gol Pilara početkom drugog dijela nije anulirao sjajnu predstavu Alana Džagojeva koji je zabio prvi i treći gol, Romana Širokova koji je zabio treći zgoditak Rusije te Pavljučenka - strijelca za konačan rezultat. Stoga Michal Bilek, trener Češke nije mogao biti zadovoljan svojim igračima, ali je priznao da je Rusija fantastična momčad.

"Gledali smo mnoštvo utakmica ruske reprezentacije i vidjeli smo da imaju sjajnu tehniku, no danas su nam stvarno pokazali koliko su dobra momčad. Imali smo problema s kombinatorikom Rusa i njihovim akcijama. Imali su mnogo šansi i jednostavno im nismo uspijevali uzeti loptu i zadržati je u svom posjedu", kazao je nekad sjajni veznjak i izvođač slobodnih udaraca, a danas češki izbornik Bilek.

EP 2012. - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Poljska1:1Grčka
Rusija4:1Češka
1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 15:50
    sjajan nogometaš
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 15:50
    taj mladac mogo bi biti jedan od velikih imena turnira
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 10:42
    Rusi napadaju sa dosta igraca,to znamo,neki tim ce ih kazniti,nazad je dosta prazno,u voj grupi nemaju bas jakog protivnika.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2012. u 09:36
    Rusi ocekivano. Malo su me Česi razocarali... Ceh je mogao i obraniti neku loptu iako su sve bile zahtjevne i Baros (inace meni iznimno drag igrac) nema sto raditi u strartnoj...
    Obrisan korisnik
  • Vugi709.06.2012. u 01:28
    Dzagoev, polako pakuj stvari jer poslije prvenstva sigurno mijenjaš klub... Odličan veznjak!!
    Vugi7