Nogomet

Defoe se priključio reprezentaciji, Carroll u prednosti nad Welbeckom

Branimir Korać • subota, 09.06.2012.
Defoe se priključio reprezentaciji, Carroll u prednosti nad Welbeckom
Foto: EPA

Reprezentaciju Engleske u ponedjeljak očekuje dvoboj protiv Francuske, a izbornik Roy Hodgson još uvijek važe opcije s kim će krenuti u taj susret. Dobra vijest je povratak u kamp Jermainea Defoea koji je bio odsutan zbog smrtnog slučaja u obitelji...

Izostanak Waynea Rooneyja iz prva dva susreta u skupini Europskog prvenstva predstavlja veliki hendikep za engleskog izbornika Roya Hodgsona. Tko će krenuti u napadu, još uvijek nije odlučio, a kadar mu je proširen povratkom u kamp Jermainea Defoea.

Napadač Tottenhama je u utorak napustio engleski kamp zbog smrtnog slučaja u obitelji, no sada se vratio i stavio na raspolaganje izborniku. "Bili su to teški dani za mene, ali spreman sam za nastup ukoliko mi izbornik pruži šansu. Neću ga razočarati", po povratku je izjavio Defoe.

U ovom trenutku Defoe ne figurira kao prvi kandidat za jednu od dvije napadačke pozicije, a za središnjeg napadača najbolje kotiraju Andy Carroll i Danny Welbeck.

Na posljednjem treningu Hodgson je uvježbavao formaciju s Carrollom u samom vrhu napada, a uz njega je bio Ashley Young koji bi trebao igrati nešto povučenije. Čini se kako u ovom trenutku Liverpoolov napadač ima određenu prednost nad Welbeckom koji ne gubi nadu. "Svi smo došli igrati, a sastav će biti poznat na dan utakmice. Ja se ništa manje ne nadam nastupu nego ostali kandidati, to je normalno."

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!