Nogomet

Bendtner: "Na normalan dan mislim da bi Nizozemci postigli gol ili dva"

Ante Zovko • nedjelja, 10.06.2012.
Bendtner: "Na normalan dan mislim da bi Nizozemci postigli gol ili dva"
Foto: EPA

Nakon prve senzacije Europskog prvenstva, pobjede Danske protiv Nizozemske, danski napadač Nicklas Bendtner pohvalio je izdanje svoje momčadi, ali i priznao da je i imala sreće.

Golom Michaela Krohn-Dehlija Danska je iznenađujuće uzela tri velika boda u nominalno najjačoj skupini prvenstva. Sjajno izdanje braniča Daniela Aggera i Simona Kjaera iznijelo je teret učestalih nizozemskih napada. Nizozemska je uputila 32 udarca na gol. Bendtner je priznao da je Dansku malo pomazila i sreća.

"Sanjali smo da uspješno otvorimo natjecanje u skupini, a dobro nam je došlo vodstvo u prvom poluvremenu. Moramo priznati da su oni imali mnoštvo prilika za izjednačenje, a na normalan dan mislim da bi postigli gol ili dva. Ali sreća je bila na našoj strani i to smo maksimalno iskoristili", izjavio je za Arsenalove službene stranice.

"Imali smo naš plan i mislim da smo se odlično držali kad su oni kretali u napade. Otežali smo im igru. Prilike za kontranapade dobivali su tek kad bismo mi izgubili loptu na sredini terena."

Danska i Njemačka, koja je pobijedila Portugal, na čelu su skupine B. Danska u drugom kolu igra protiv Portugala, a danski napadač vjeruje da bi njegova reprezentacija možda prva mogla potvrditi prolazak u četvrtfinale.

"Pobjeda protiv Portugala bio bi ogroman rezultat, ali sada ne smijemo razmišljati o ničem više. Moramo vjerovati da možemo izvući nešto pozitivno iz sljedeće utakmice jer tri boda bi bila dovoljna za prolazak u četvrtfinale."

Nizozemski razigravač Wesley Sneijder igrao je protiv Danske iza udarnog trojca Arjen Robben - Robin van Persie - Ibrahim Afellay. Smatra da su napadači trebali bolje iskoristiti niz prilika koji im se otvorio.

"Nedostajala nam je preciznost u završnici. Napadači teže zabijanju, a ja igram iza njih i dajem im loptu, ali oni moraju zabiti. Igrali smo dobro, a na početku utakmice bili smo sjajni", bio je kritičan veznjak Intera koji očekuje neizvjesnu utakmicu protiv Njemačke u drugom kolu.

"Protiv Njemačke bit će vjerojatno manje prilika nego protiv Danske. Ali moramo biti precizni."

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 16:26
    obrana im malo šepa ali je napad strašan-što nisu dali koji gol jednostavno nije bio dan
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 16:24
    Nizozemci su izgubili ali mislim da su i daljejedni od velikih favorita
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 12:31
    proradit ce valjda oranje protiv nk nenjemacke
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 12:26
    ovjdje lopta još nije prošla gol crtu dobra slika!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 11:56
    a kad bendtner dobije nizozemsku lol
    Obrisan korisnik