Nogomet

Olsen: "Morate imati i malo sreće"

Marko Domljanović • subota, 09.06.2012.
Olsen: "Morate imati i malo sreće"
Foto: EPA

Nakon neočekivanog poraza od Danske, u nizozemskim redovima vladala je nevjerica. Tulipani su imali inicijativu i velik broj pokušaja, ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Na drugoj strani, danski izbornik je priznao da je njegova momčad imala i sreće, no u svakom slučaju je zadovoljan izvedbom svojih igrača.

Natjecanje u skupini B Europskog prvenstva počelo je iznenađenjem - Danska je pogotkom Krohn-Delhija u Harkivu svladala Nizozemsku i tako aktualne svjetske viceprvake stavila u prilično nezgodnu poziciju. Logično, danski izbornik Olsen bio je presretan s prva tri boda na natjecanju.

"Sretan sam i ponosan. Mislim da je ovo bila briljantna predstava s naše strane jer smo se usudili igrati nogomet protiv jedne Nizozemske koja je imala svoje prilike, ali imali smo ih i mi i smatram da je ovo potpuno zaslužena pobjeda. Dobro poznajemo Nizozemce i znam da oni dobivaju dodatnu snagu kad vide da ih se protivnik boji. Mi to večeras nismo dopustili", rekao je Olsen.

Danski izbornik je uz to dodao: "Ako mislite pobijediti ovakve momčadi, ali i one koje nas još čekaju, morate imati i malo sreće. Mi možemo igrati još bolje jer smo ponekad gubili loptu na sredini terena ili prebrzo dodavali loptu prema naprijed i to su stvari na kojima moramo poraditi uoči Portugala."

Njegov kolega Van Marwijk nije krio razočaranje ishodom: "Igrači su zaista htjeli napraviti nešto nakon svih onih prilika koje smo imali, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Takav je nogomet. Bili smo odlučni i bolji od protivnika, ali nismo zabili. Ipak, još uvijek možemo daleko, no moramo pobijediti Njemačku. To neće biti lako, ali to je sada naš cilj."

Još utučeniji je bio Van Bommel koji je teško pronalazio riječi kojima bi opisao ovaj poraz. "Dopustili smo im jednu priliku. I još jednu nakon udarca iz kuta. Mi smo stvorili mnogo dobrih prilika i pogodili vratnicu. Ne znam što da kažem, dobro smo igrali, ali nismo pobijedili. Ipak, nije sve gotovo jer imamo još dva susreta."

EP 2012. - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Nizozemska0:1Danska
Njemačka1:0Portugal
1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 16:29
       kakvih če još tu nevjerovatnih obrata u toj skupini biti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 16:28
    Čestitke Dancima na hrabroj i bez respekta borbi i rezultatu a hrabre i sreča prati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 10:48
    Baš mi je drago što je Danska pobjedila. Sad će biti zanimljivije :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.06.2012. u 00:52
    I kada netko podje pricu o tome, tko je kada favorit! To je najgluplja fraza koja postoji u nogometu. Jel Dansku neko vidio kao favorita.....ne vjerujem.
    Obrisan korisnik
  • cameosis10.06.2012. u 00:03
    u sridu! tko izgubi, ima pravo srati ... danska pobjeda cista kao suza.
    cameosis