Nogomet

Buffon: "Bili smo bolji od Španjolske punih 60 ili 70 minuta, a potom smo živjeli na rubu"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 11.06.2012.
Buffon: "Bili smo bolji od Španjolske punih 60 ili 70 minuta, a potom smo živjeli na rubu"
Foto: EPA

Talijani su, razumljivo, zadovoljni otporom koji su pružili aktualnim prvacima Europe i svijeta. Di Natale, Pirlo, De Rossi i Buffon ističu kako će sada još samouvjerenije nastaviti dalje...

"Sretan sam zbog postignutog gola, Pirlo mi je dao sjajnu loptu i iskoristio sam priliku", izjavio je Antonio di Natale, talijanski džoker s klupe, koji je svoju momčad doveo u vodstvo protiv Španjolske.

Daniele de Rossi: "Ovaj nam rezultat daje novo samopouzdanje. Igrali smo protiv vjerojatno najjačeg protivnika, ali nismo se bojali. Znao sam da mogu dobro odigrati obranu, a suigrači su mi pomogli. Zabrinulo me kada sam vidio da Španjolska igra bez napadača, mislio sam da će biti teško kada nemate koga čuvati".

Izjednačio je Fabregas samo tri minute poslije, no to nije značajno umanjilo zadovoljstvo Talijane: "Posebno mi je drago što sam zabio jer sam prije četiri godine promašio jedan od jedanaesteraca u četvrtfinalu. Mislim da je utakmica bila odlična, a imamo nekoliko mladića koji željni iskazati se. Užitak je igrati za Italiju".

Asistent Pirlo kaže da se u talijanskoj svlačionici vjerovalo u uspjeh, bez obzira na sve nedaće: "Znali smo da možemo, a ostvarili smo dobar rezultat protiv jake momčadi. Mogli smo i pobijediti, šteta je što smo tako brzo primili pogodak nakon vodstva".

"Španjolski je vezni red sjajan, ali i naš je dobar. Bila je to dobra bitka i sada nas čekaju još dvije teške utakmice", dodao je Pirlo.

Dobro je raspoložen bio i vratar Buffon, koji je u nekoliko navrata odlično intervenirao: "Sretan sam zbog boda, ali još i više zbog našeg pristupa. Istrčali smo na teren spremni za suprotstavljanje Španjolcima i bili smo dobri. Čak smo bili bolji od Španjolske punih 60 ili 70 minuta, a potom smo živjeli na rubu. To je protiv Španjolske normalno, oni moraju stvoriti nekoliko prilika, a Iniestin sam udarac jedva dotaknuo prstima".

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 11:56
    A otkud ti molim te to? Jel ti Prandelli rekao u povjerenju? Italija je dokazala da je vrhunska momčad, budemo li mi išli tom logikom potcjenjivanja nećemo se dobro provest. Oni su favoriti, i jedino gledajući stvari objektivno možemo do dobrog rezultata. Jedno su irci, jedno talijani.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 11:53
    Italija odigrala iznad svoih mogučnosti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 11:29
    Bit će vatre u četvrtak!
    Obrisan korisnik