Nogomet

Albertini: "Siguran sam da su Italija i Španjolska favoriti za prolaz"

Ante Zovko • ponedjeljak, 11.06.2012.
Albertini: "Siguran sam da su Italija i Španjolska favoriti za prolaz"
Foto: EPA

Iako nakon prvog kola ima dva boda više, predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Demetrio Albertini ne daje previše šanse Hrvatskoj u konkurenciji Italije i Španjolske.

Hrvatska je pobijedila Republiku Irsku u nedjelju 3:1 i zauzela prvu poziciju nakon što su prije Italija i Španjolska odigrale 1:1. Demetrio Albertini smatra kako je rezultat prve utakmice realan:

"Remi je zadovoljio obje strane. Obje momčadi mogu biti sretne s bodom. Vidjeli smo utakmicu dvije odlične momčadi, a nijedna nije mogla otići s tri boda", komentirao je susret aktualnih svjetskih i europskih prvaka i svoje Italije u kojem je Italija povela golom Antonija Di Natalea, da bi samo tri minute kasnije izjednačio Cesc Fabregas.

Dok je Italija na teren izašla s tri braniča i pet veznjaka, Španjolska je istrčala bez pravog napadača. Fabregas je bio najistureniji igrač u ulozi "lažne devetke", poput suigrača iz Barcelone Lionela Messija.

"Italija je igrala s kvantitetom i kvalitetom", rekao je Albertini. "Posebno je došlo do izražaja iskustvo. Španjolska je možda trebala zaigrati s pravim napadačem kako bi dala momčadi igrača kojeg treba ciljati dodavanjima, ali imala je i ovako prilika."

Bez obzira na trenutačnu bodovnu prednost, Albertini ne daje šanse Hrvatskoj za prolaz u četvrtfinale. Italija i Hrvatska igraju u drugom kolu, a potpredsjednik Talijanskog nobogmetnog saveza kaže da će se skupina rasplesti po prevladavajućim očekivanjima.

"Sada imamo utakmicu protiv Hrvatske, ali siguran sam da smo mi i Španjolska favoriti za prolaz."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • minja_subota12.06.2012. u 08:15
    da su spanjolci dobili nama bi bio dosta remi, ali bojim se da bi tada previse taktizirali. mozemo s talijanima, a moguca su sva tri znaka. idemo nasi, pokazite od cega ste napravljeni.
    minja_subota
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 17:36
    vidicemo sine u sta ce bit siguran kad vas isprasimo u cetvrtak,idemo hrvati!!
    Obrisan korisnik