Nogomet

Srna: "Znamo da se možemo nositi s bilo kojim protivnikom ako je pristup pravi"

Iz Warke:Bernard Jurišić, Tomislav Pacak • ponedjeljak, 11.06.2012.
Srna: "Znamo da se možemo nositi s bilo kojim protivnikom ako je pristup pravi"
Foto: Davor Sajko

Darijo Srna imao je "dopinške obveze" nakon jučerašnje utakmice u Poznanu, pa je tek danas po povratku u Warku hrvatska javnost dobila prigodu čuti dojmove kapetana hrvatskog reprezentativnog "broda". A oni su, očekivano - jako dobri...

Darijo Srna protiv Irske se vratio na svoje "klupsko" mjesto desnog braniča i još jednom dokazao da je u hrvatskom dresu dobar bez obzira gdje ga izbornici postavljali. Kapetan je, očekivano, bio jako zadovoljan onim što je Hrvatska prikazala na otvaranju Europskog prvenstva:

"Napravili smo veliki rezultat, odigrali vrlo kvalitetnu utakmicu. Vjerovali smo od prvog dana u tu pobjedu. Ne treba dizati euforiju, moramo ostati na zemlji jer znamo što nas čeka. Imamo dvije meč lopte protiv dvije vrhunske ekipe, ali ako ponovimo pristup i zalaganje od jučer možemo se nadati prolasku u drugi krug."

Ognjen Vukojević: "Ne trebamo stvari euforiju, iako smo napravili velik posao. Tek je prvo kolo iza nas, moramo se dobro odmoriti i pripremiti za ono što nas čeka. Najvažnije je pripremiti glavu i tijelo za novu utakmicu. Irci će pokazati das u tvrd orah za sve, njihov mentalitet im neće dopustiti da se predaju uoči Italije i Španjolske. Posebno jer će Trapattoni biti napaljen i koncentriran protiv svojih."

Srnino povlačenje na beka očvrsnulo je hrvatsku zadnju liniju.

"Od mene se očekuje da budem igrač koji se nameće protivniku, a ne oni meni. Djelovali smo jako dobro, homogeno. Ne bih nikoga izdvajao posebno. Znamo da se Hrvatska može nositi s bilo kojim protivnikom ako je pristup pravi od početka."

Kompletna hrvatska momčad protiv Irske je odigrala dobro, posebno je impresivan bio dvostruki strijelac Mario Mandžukić:

"Mandžo je sigurno najbolji igrač utakmice, ali nije bilo igrača koji je bio puno slabiji od njega, svi su bili na visokoj razini. Ako pogledate akciju kod trećeg gola, tu je sudjelovalo pet-šest igrača. To znači da je cijela momčad bila aktivna i kvalitetna."

Za razliku od dijela hrvatske javnosti, igrače nije iznenadila dobra predstava Hrvatska:

"Nismo nikada odstupali od toga da imamo najviše ciljeve. Otkad je gospodin Bilić preuzeo selekciju, uvijek se znao naš cilj. Treba ići korak po korak. Ovo što smo napravili je ipak bilo očekivano, bez obzira na presing koji su mediji stvorili, ali moramo ostati mirni jer nismo napravili ništa ako izgubimo obje utakmice."

Kapetan je još jednom istaknuo kako Hrvatska ima kvalitetu, dovoljan broj igrača, karakter, a očekuje i puno veću podršku protiv Italije:

"Talijani su me pozitivno iznenadili, imaju glavu i rep i djelovali su jako dobro, čak su možda i zaslužili pobijediti Španjolsku. No, i oni znaju što je i tko je Hrvatska, sigurno imaju respekt prema nama kao i mi prema njima. Zeleni travnjak je nešto sasvim drugo, vidjet ćemo što će biti u četvrtak."

Mogu li Irci "otkinuti" poneki bod Talijanima ili Španjolcima?

"Što smo više gledali Irsku to se činila sve bolja i bolja. Siguran sam i priželjkujem da ne odu s prvenstva bez boda, vjerujem da će raditi probleme i Talijanima i Španjolcima."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • JosipT511.06.2012. u 16:09
    Ne loži namjerno raju istom porukom na sve teme sa tekme hrv-irska. Budi malo inovativniji pa bar promijeni malo sadržaj... A vi ostali kako ste se fino naložili na poruku za ne povjerovat...
    JosipT5
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 15:56
    Dečki, učinili ste nas ponosnima. Dali ste sve od sebe, odigrali sa srcem, i to je najvažnije. Na tome vam hvala. A pobjeda je došla kao poklon vašem trudu. Dajte sve od sebe protiv Italije, to je sve što od vas tražimo! Iznad svih - Hrvatska!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2012. u 15:56
    ti si cistokrvni ljubomorni idiot iz jedne od nasih susjednih drzava...leti odavde!!
    Obrisan korisnik