Rukomet

Vori: "Sportaši smo, profesionalci, i mislim da smo spremni za najviše domete"

Ivan Dominik • ponedjeljak, 11.06.2012.
Vori: "Sportaši smo, profesionalci, i mislim da smo spremni za najviše domete"
Foto: Dario Dodić

Hrvatski rukometaši kreću s pripremama za Olimpijske igre, a posljednju konferenciju za medije održali su u prostorijama tvrtke Eurorent u Zagrebu. S tom tvrtkom je ponajprije potpisan ugovor od strane HRS-a, ugovor o suradnji potpisali su predsjednik HRS-a Sandi Šola i direktor Eurorenta Branko Miošić. Nakon toga su o aktivnostima reprezentacije i početku priprema te stanju u momčadi izvijestili kapetan Igor Vori i izbornik Slavko Goluža...

Hrvatska rukometna reprezentacija i službeno je krenula s pripremama za nadolazeće OI u Londonu. Na dosadašnji dio, ali i na nadolazeći dio priprema osvrnuo se kapetan reprezentacije Igor Vori koji kaže kako tek slijedi pravi rad: "Sad slijedi ono najgore za svakog sportaša što je i normalno. Ali ako hoćeš nešto napraviti, moraš i to odraditi. Sigurno je da nitko ne voli pripreme, pogotovo ove bazične gdje ima puno trčanja i svega ostalog, ali kao što sam već rekao, ako želimo nešto napraviti, moramo se dobro i spremiti."

Vori je nadodao i jednu optimističnu opasku: "Dugo je 50 dana treniranja, ali trebamo što koncentriraniji na rad i moramo se žrtvovati tih mjesec i pol, dva, no neće biti lako. Mnogo nas je odvojeno već dugo od doma i od obitelji, ali Bože moj, sportaši smo, profesionalci i mislim da smo spremni za najviše domete."

Ponajbolji kružni napadač svijeta i jedan od najboljih igrača HSV Hamburga nada se kako neće biti šokantnih ozljeda tijekom priprema i da će oni najbolji na kraju vidjeti London: "Nadam se da se neće dogoditi prirodna selekcija, ima nas 20 i svaki od nas misli da može i mora igrati. Smatram da je stoga sada na izborniku najteži posao da odabere tih 14, ali opet s druge strane ima slatke brige jer svaki od 20 igrača je spreman za borbu što je dobro", nastavio je Vori.

Što se tiče skupine na Olimpijskim igrama i nekih starih rivalstava Vori je ostao rezerviran: "Nemamo mi ni sa kim nikakvih računa, što je bilo bilo je, sutra je novi dan i što je bilo prije treba zaboraviti. Sigurno je da grupa nije lagana, sve ekipe su prave i najbolje iz Europe koje igraju rukomet plus Koreja, ali opet, ako želiš nešto napraviti, moraš sve njih pobijediti prije ili kasnije", rekao je bivši igrač CO Zagreba i dodao:

"I prije sam bio rekao da ako nam se otpočetka dobro posloži početak turnira, onda u kasnijoj fazi natjecanja možemo dobiti 'lakše' protivnike jer slabih nema. Ali treba ići polako, ima još dosta vremena do toga, najvažnije je sada da se dobro spremimo, da se ne 'ubijemo', da se nitko ne povrijedi i onda odemo u London te damo sve od sebe, a tada ćemo vidjeti je li to dovoljno za neki veći rezultat."

Na kraju su Kauboji otišli i u posjet bolesnoj djeci u bolnicu u Kalićevoj ulici, čime su obradovali svoje najmlađe navijače, a Vori je tu lijepu gest komentirao riječima: "To je super i lijepo se uvijek družiti s djecom, s njima je najlakše i najljepše i šteta što to ne možemo i češće prakticirati. Ipak su djeca budućnost i Hrvatske i svijeta", završio je pivot izabrane vrste.

Na svog ponajboljeg igrača što se tiče posjeta bolesnoj djeci nadovezao se i izbornika Slavko Goluža koji je izjavio: "Vidi se koliko dečki obožavaju tu djecu i koliko mi njima značimo i niti jednog trenutka se nismo dvoumili da dođemo u posjetu, da im priuštimo to zadovoljstvo i da ih malo oraspoložimo. Znamo koliko njima to znači, a nama nije teško odvojiti malo slobodnoga vremena da ih posjetimo. Najbitnije je da ona ozdrave i da budu sretna, to bi i za nas bilo nešto najljepše."

Goluža je komentirao i stanje u reprezentaciji i fizičku spremu svojih odabranika: "Dečki se dobro osjećaju, dobro izgledaju i moramo vidjeti u kakvom su stanju. Sigurno je da će biti pripreme duge, međutim nećemo ništa prepustiti slučaju. To znači da moramo imati njihove parametre, njihova stanja jer neće svi isto trenirati, prema tome moramo napraviti nekakav balans - tko je koliko opterećen i slično i za to nam služe ta testiranja."

Reprezentacija u srijedu ujutro putuje na Roglu i kasnije nastavlja svoje pripreme: "Sigurno je da ćemo tamo raditi na fizičkoj spremi, trčanje i teretana, a sasvim malo će tu biti rukometa. Dosta im je bilo rukometa nakon cijele sezone pa da ih malo zaželimo, a potom idemo u Zadar pa u Poreč gdje ćemo igrati dvije kontrolne utakmice protiv Švedske, zatim je zadnja faza u Karlovcu i onda je to to", rekao je na kraju Keta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 09:33
    Sretno u Londonu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 09:33
    skupina je teška ali od pravih majstora ee očekuje da u datom trenutkubudu na svom nivou
    Obrisan korisnik