Nogomet

Prandelli: "Prvo moramo odlučiti kako protiv Hrvatske, oni su teže predvidljivi od Španjolske"

Borna Rupnik • utorak, 12.06.2012.
Prandelli: "Prvo moramo odlučiti kako protiv Hrvatske, oni su teže predvidljivi od Španjolske"
Foto: EPA

Talijanski izbornik Cesare Prandelli polako arhivira odrađeni dvoboj sa Španjolcima i okreće se Hrvatskoj, koju hvali i pažljivo razmatra kako joj se suprotstaviti...

U sklopu drugog kola Europskog prvenstva u Poljskoj u četvrtak će snage odmjeriti Hrvatska i Italija, dvije momčadi koje imaju dosta razloga za zadovoljstvo nakon uvodnih 90 minuta. Nogometaši Slavena Bilića dobrom su igrom pobijedili Irsku 3:1, a oni Cesarea Prandellija kvalitetno su se suprotstavili aktualnim prvacima Španjolcima i s 1:1 osvojili vrijedan bod.

"Mario Balotelli je 21-godišnji dečko koji tek traži put prema zrelosti. Od njega tražim da igra jednostavno, ne smije pokušavati sam odlučiti utakmicu u našu korist svaki puta kada dobije loptu. Ponekad se previše brine kako naći svoje mjesto na terenu".

"Nismo riješili sve probleme talijanskog nogometa, no poslali smo na teren momčad koja se može boriti za svaku loptu", prokomentirao je talijanski izbornik.

Sada mu predstoji izbor igrača za Hrvatsku. O sastavu još nije odlučio: "Susret s Hrvatskom presudit će pojedinosti, ali i mentalitet te fizička priprema pojedinaca. Imamo dva dana za pripremu tog odlučujućeg dvoboja".

"Moj plan ne uključuje mnogo promjena, no moram prvo dobiti pravi uvid u trenutačno stanje svakog igrača", dodao je.

Napadački dvojac Italije ovisit će o Prandellijevim taktičkim zamislima za cijelu utakmicu: "Ne znam još tko će biti naprijed od prve minute. Prvo moramo odlučiti na koji ćemo način zaigrati protiv Hrvatske, oni su odlična momčad. Drugačiji su i teže predvidljivi od Španjolske, mogu mijenjati igru. Analizirat ćemo ih i odlučiti kako i s kojim napadačima krenuti".

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 13:34
    kume nemoj zajebavat odradili su jebacki posal protiv spanjolaca pogotovo motta
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 11:54
    pritisak je sada na Talijanima-kiks se skupo plača a možete misliti kako to odjekne na čizmi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2012. u 11:51
    Maggio i Motta najveće rupe u igri Italije!
    Obrisan korisnik
  • satarash12.06.2012. u 10:57
    svi kritiziraju balotellija, ma on je po meni najopasniji igrač italije i volio bi da ne igra protiv nas. torres je jedan "zreli" igrač pa niko ne govori za one njegove promašaje koje bi llorente lagano pospremio. nikako ne bi volio vidit dvoboj balotelli-schifo, to ne more dobro završiti!
    satarash
  • Mihalj12.06.2012. u 10:24
    bilo bi dobro da on bude najveći problem talijanima. trebalo bi isprovocirati neki njegov crveni karton. veli prandelli da on s 21 god. traži zrelost, vjerojatno će se to govorit za njega i kad bude imao 30..
    Mihalj