Nogomet

Srna: "Španjolska je 'tika-taka', ali nismo ni mi za baciti"

Iz Poznana:Bernard Jurišić, Tomislav Pacak • četvrtak, 14.06.2012.
Srna: "Španjolska je 'tika-taka', ali nismo ni mi za baciti"
Foto: Kristijan Komarica

Darijo Srna i Mario Mandžukić u svakoj su utakmici među najborbenijim igračima na terenu. I kapetan i Mandžo smatraju da Hrvatska ima šanse protiv Španjolske...

Mandžukić: "Dobio sam batina, ali izdržat ću"

Mario Mandžukić opet je zabio, s tri pogotka u dvije utakmice ističe ozbiljnu kandidaturu za sam vrh ljestvice strijelaca Eura 2012.

"Mama je rekla da su joj oči stale kada je vidjela priliku. Vidio sam da će ga lopta preletjeti; možda bi netko pucao iz prve, ja sam je odlučio primiti i puknuti gore jer većina golmana u takvim situacijama legne, i na svu sreću je uspjelo."

Mandži se u Poljskoj "otvorilo":

"Nadao sam se da ću biti dobar, da ću dati sve od sebe. Naravno da je nama napadačima zadatak zabijati golove, i u tome sam uspio na svu sreću. Nije naravno važno tko će ga zabiti, važan je rezultat momčadi."

"Mandžo" ipak ne sanja titulu najbolje strijelca. "Sanjam da prođemo u drugi krug".

Protiv Talijana nikad nije lako, nije bilo ni ovog puta. "Mislim da nitko nije ovako puno radio protiv njih. Nismo imali što izgubiti, borili smo se i na kraju nam se vratilo."

Neugodan udarac koji je dobio večeras stavit će ga u poseban režim u pripremi za Španjolsku:

"Boli me, bolit će sigurno još dan-dva, natečeno je. Ali vjerujem da me neće koštati nastupa u idućem susretu. Dobio sam dosta batina u dvije utakmice, ali nema veze, sve ćemo izdržati samo da doguramo što dalje."

Zahvalio se Mandžukić navijačima kojih je protiv Italije bili gotovo dvostruko više nego protiv Irske, a o Španjolcima rekao:

"Spremni smo za trku. Najvažnije je da izađemo van i ostavimo srce na terenu, da se borimo, i ako slučajno pođe po zlu, barem ćemo si moći pogledati u oči i reći da smo dali sve od sebe."

Darijo Srna nije potpuno "fit", no nije se njegova ozljeda osjetila na terenu danas:

"Boli me već četiri dana, uklizao sam nespretno prije Irske, pa me zna zaboliti baš kada je bitno, ali ima i važnijih pitanja od toga."

Kako ste vidjeli ovih 90 minuta protiv Italije?

"Veliki rezultat, velika Hrvatska u nastavku. Ponosan sam što sam kapetan ovakve reprezentacije, i drugi mogu biti ponosni na nas. Italija je ekipa koja je nadigrala jednu Španjolsku, koja nam je stvorila nekoliko dobrih šansi u prvom dijelu. U drugom poluvremenu smo pokazali pravo lice, pokazali smo kvalitetu, i bili smo bolji od Italije."

Kakva je atmosfera bila u svlačionici nakon talijanske prednosti, kako rezultatske, tako i igračke?

"Nije bilo nikakve panike. Tražilo se više rizika od nas, što je utakmica odmicala kraju, mislim da smo u nekim trenucima igrali 2-6-2, praktički su Ćorluka i Schifo bili sami protiv dva napadača, i izgledalo je to jako dobro. Nisu nam ništa napravili po bokovima, u sredini je Pirlo pokazao svoje znanje, svaka čast za slobodnjak, ali velika partija Hrvatske u drugom dijelu.

Španjolska?

"Pobijedit će Irsku. Ne treba bježati od toga da je Španjolska favorit, kakve igrače imaju, kako igraju, ali Hrvatska ima srce i karakter. Ova ekipa zaslužuje proći dalje. U ove dvije godine radili smo jako puno, jako teško, puno smo se odricali, primali kritike i udarce, digli se iznad svega i mislim da ćemo biti nagrađeni prolaskom dalje."

Može li Hrvatska protiv europskih i svjetskih prvaka?

"Ja znam sve ove iz Barcelone, igrao sam u četiri godine 5-6 puta s njima. Španjolska... Španjolska je tika-taka. Ali nismo ni mi za baciti, bit će to jako teška utakmica. Borit ćemo se dokle god možemo."

Hrvatskoj mogu pomoći i Irci, ako ih Italija ne pobijedi.

"Najprije se treba odmoriti i psihički i fizički. Rekao bih da Italija neće lako pobijediti Irsku."

Talijanski vratar Buffon rekao je da bi Hrvati i Španjolci mogli "namjestiti" rezultat u zadnjem kolu kako bi Italija ispala.

"Ako je to rekao... pretpostavljam da je rekao u šali. Ja ću samo reći da je Italija velika, velika ekipa."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis15.06.2012. u 14:23
    o tome sam i ja jucer razmisljao. ako pobijedimo spanjolsku, sigurno idemo u cetvrfinale.
    cameosis
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 14:22
    nismo za baciti dapače - ali realno nemoguča misija.Prije bi nas mogli Irci obradovati
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 14:21
    svaka čast našim dečkima na igri zalaganju i svemu ako i izgube od španjolske oni su naši veliki junaci,no sa španjolskom se može igrati nisu ništa jači od italije može se i to dobiti sretno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 13:31
    Malo se previše glorificira igra Španjloske, pametna agresivna i trkački potentna momčad ima šansu, to je sad potvrdila Italija, ranije npr. Bielsin Čile i sl.. Ali to znači da vezanjaci moraju izorati teren pritiskom na njihov vezni red, jer ne treba imati iluzija da će obrana... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 13:22
    tika-taku jedino more poremetit bilic sa svojin bisernin izjavama o sudenju,to ce furiju psihicki dotuc..
    Obrisan korisnik