Nogomet

Pletikosa: "Odlučio je izbornikov odličan potez"

Iz Poznana:Tomislav Pacak • četvrtak, 14.06.2012.
Pletikosa: "Odlučio je izbornikov odličan potez"
Foto: Davor Sajko

Stipe Pletikosa, Ivan Strinić i Ognjen Vukojević nisu imali lagan posao protiv Italije, ali zajedno sa suigračima uspjeli su u vrlo dobrom nastavku susreta izvući pozitivnih 1:1 i tako ostvariti otvorenima sve opcije u završnom kolu. Sva trojica smatraju kako je Hrvatska zasluženo došla do boda...

Stipe Pletikosa obilježio je prvo poluvrijeme briljantnim obranama u idealnoj prilici Marchisia, no kasnije ga je uspio nadmudriti Andrea Pirlo. Iskusni vratar ključnim je označio Bilićevu promjenu taktike za nastavak utakmice:

"U prvom dijelu su brzo dolazili kroz sredinu i tu su stvarali prigode. Mislim da je utakmicu odlučio jedan izbornikov odličan potez u poluvremenu kada je Raketu stavio u sredinu, gurnuo Luku naprijed i Mandžu na bok; time smo neutralizirali te njihove prodore kroz sredinu. Ovo je potpuno drugačija Italija, koja inzistira na posjedu, dobro drži loptu, ima inicijativu. Zadovoljan sam tim drugim dijelom. Možda smo iz neke kontre mogli bolje reagirati, ali mogli su i Talijani. Mislim da smo na kraju zaslužili taj bod."

Kod gola Talijana Plete je tražio od trojice igrača da stanu u živi zid, na kraju su stala četiri što je vrataru otežalo posao: "Znao sam da će stati dva Talijana, tako uvijek stanu, pa od toliko igrača nisam mogao vidjeti loptu. A i znate kakav je Pirlo izvođač, uvijek morate čekati do kraja. Lopta je nažalost prošla između dvije glave, momci su napravili što su mogli, ali to je nogomet."

Kako je Pletikosa vidio svoje obrane Marchisiu? "Zadovoljan sam. Dobro sam radio na pripremama s trenerima Pralijom i Mrmićom, imam dosta samopouzdanja i mislim da će mi pomoći u sljedećoj utakmici sa svjetskim prvacima."

Često osporavani Ivan Strinić odigrao je vrlo dobru utakmicu, okrunivši takav nastup asistencijom za izjednačujući gol Hrvatske:

"Treba odraditi i tu zadnju utakmicu kako smo danas odradili drugo poluvrijeme. Nisam toliko zadovoljan onime što smo odigrali u prvom poluvremenu, ni ja ni ekipa. Međutim, drugi dio bio je dosta dobar, imali smo dosta šansi. Spreman sam, dajem maksimum, i nadam se da će dobro ići i protiv Španjolske."

Ognjen Vukojević rudarski je radio svih 90 minuta, a nakon što je u prvom dijelu imao težak posao popunjavanja (pre)velikih kratera između obrane i vezne linije Hrvatske, u nastavku je Vukojeviću stigla pomoć. Ogi je bio vrlo ponosan na nastup cijele momčadi:

"Hrvatska je pokazala veliki karakter, digli smo se u poluvremenu i u nastavku nadigrali Talijane u svim segmentima i tehnički i fizički, i mislim da smo zaslužili bod iako je Italija bila bolja u prvom dijelu. Imali su nekoliko dobrih šansi, zabili su gol, ali kasnije smo dignuli gas, ispravili neke probleme i na kraju zasluženo odigrali 1:1."

Nažalost, nakon dva dobra nastupa i osvojena četiri boda, Hrvatska će po svemu sudeći trebati pozitivan rezultat protiv svjetskih i europskih prvaka Španjolaca. Vukojević poštuje protivnika, ali neće unaprijed potpisati poraz:

"Imamo šansu proći dalje. Čeka nas Španjolska, Talijane čeka teška utakmica s Irskom i tu je sve otvoreno. Mogu samo reći da svi mogu biti ponosni na nas, kako je Hrvatska odigrala dvije utakmice na ovom Europskom prvenstvu. Talijani su pokazali da se s njima može igrati, a Hrvatska je pokazala da može igrati sa svima."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Skarambež15.06.2012. u 11:46
    Stipe, junače, spasia si nas!
    Skarambež
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 11:15
    Ma bravo, onda ću i ja svaki post začinjati sa ostavite srce na terenu pa ću valjda ući u krug inteligencije :D
    Obrisan korisnik
  • Mihalj15.06.2012. u 11:06
    rđavom ku.cu svaka dlaka smeta 
    Mihalj
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 10:53
    Ti si među onima koji kad pobjedimo dižu u nebesa, a sada prigovaraju? Lako je biti general poslije bitke. Najboljeg strijelca proljeća je stavio s Mandžukićem u prvoj i - pogodio, obojica su dali golove. Ti bi pred drugu utakmicu mijenjao? Slažem se da je mogao ranije, ali reći da Bilića treba... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 09:57
    ma kakav izbornik, ti si nas jučer spašavao plete....da nisi bio na visokom nivou fasovali bismo 3 komada, samo tako. bilić uvodi dudua u 83. minuti....može ga sram biti, tako se odnositi prema našem najboljem strijelcu. zlatokosa ništa pokazao nije u 2 tekme, vukojević osim... [više na forumu]
    Obrisan korisnik