Nogomet

Piqué: "Čekaju nas jako nezgodni Hrvati"

Josip Tolić • petak, 15.06.2012.
Piqué: "Čekaju nas jako nezgodni Hrvati"
Foto: EPA

Nakon večernje utakmice trećeg kola skupine C na Euru, visokog slavlja Španjolske nad Irskom (4:0), izbornici obiju reprezentacija podijelili su svoja mišljenja o ogledu. Del Bosque ne želi razmišljati ni o kakvim dogovorima za ogled protiv Hrvatske, dok Trapattoni ne može naći odgovor na pitanje zašto je njegov sastav ponovno potonuo vrlo rano u utakmici.

U drugom kolu skupine C Europskog prvenstva Španjolska je u Gdansku visoko porazila Irsku rezultatom 4:0 i tako zasjela na vrh ljestvice, a Dečke u zelenom eliminirala iz daljnjeg tijeka natjecanja na Euru.

Izbornik Španjolske Vicente del Bosque zna da je u dobroj poziciji, no ne želi kalkulirati u utakmici trećeg kola protiv Hrvatske eventualnim remijem uz puno pogodaka. "Sportaš sam. Idemo pobijediti Hrvatsku, a ne misliti o tih 2:2. Iznimno sam ponosan na našu momčad kako je odradila posao protiv Iraca. Ostvarili smo cilj, preskočili Hrvatsku i dobili veliku dozu optimizma i samopouzdanja", izjavio je nakon utakmice Del Bosque.

"Naučili smo se nositi s pritiskom kakav je nosila ova utakmica jer prvu nismo pobijedili. Bili smo pravi kad je bilo najpotrebnije. Nakon drugog gola bilo nam je lakše, a sada nas čekaju jako nezgodni Hrvati", izjavio je nakon utakmice španjolski branič Gerard Piqué.

Raspoloženje u suparničkom taboru, razumljivo, tužno je i razočaravajuće. Irska je ponovno rano primila pogodak koji je postigao Fernando Torres već u četvrtoj minuti, početkom nastavka David Silva udvostručio je prednost Furije, a drugi gol Torresa i jedan Fabregasa u drugoj polovici drugog dijela još su više povećali agoniju Iraca.

"Ništa nismo mogli učiniti. Znali smo da je protivnik superiorniji od nas i opet smo primili gol nakon nekoliko minuta", izjavio je irski izbornik Giovanni Trapattoni za RTÉ Sport nakon susreta.

Međutim, ne želi optuživati nikoga o razlozima slabe igre u obrani. "Pitat ću igrače sutra. Bilo je previše grešaka u dvije minute. Na treningu momčad je bila zadovoljna i spremna, no čim smo započeli utakmicu, gubili smo. Ne znam", zapitao se 73-godišnji Talijan.

"Susreli smo se s dvjema vrlo jakim momčadima, no to nije izlika. Zasigurno je vrijeme za promjene", zaključio je.

EP 2012. - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Italija1:1Hrvatska
Španjolska4:0Irska
1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 18:08
    postovani hrvoje, ozbiljno razmisljam da samo radi vas otvorim jos jedan racun na ovom forumu kako vam ne bi isao na zivce svojim ''spanjolskim nadimkom'' te ''zlogukim'' prognozama kada konstatiram da jedan gospodin kao sto je vicente del bosque za kojega nijedan nogometni funkcioner nije imao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199015.06.2012. u 15:49
    čitajući ode komentare ovih nekih "experata" za tiki taku, i španjolski nogomet, koji se kriju pod nekin španjolskin imenima, steka san dojam ko da unaprid likuju nad nekon nadmoci španjolske u odnosu na nas, i to nije prvi put, tako je od pocetka turnira.  Pa genijalci... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 14:29
    Ispričavam se Thiago Alcantara ,umjesto Hoga Sancheza od srditosti pejstao sam tebi,sry stari :))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 14:27
    Za svakog igrača ovo je utakmica života pa tako i Čarlija i Šifu...Kad bi razmišljali ko anchorage i Thiago Alcantara nebi ni trebali bit na završnici prvenstva..Poput vas dvojice razmišljaju kukavice..I zato ne blatite dečke jer im žnjirance na kopačkama niste vrijedni zavezati...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 13:59
    schifo reci izborniku "ja to ne mogu, loš sam"
    Obrisan korisnik