Nogomet

Welbeck: "Pokazali smo zajedništvo i momčadski duh"

Ante Dubravac • petak, 15.06.2012.
Welbeck: "Pokazali smo zajedništvo i momčadski duh"
Foto: EPA

U posljednjem susretu drugoga kruga natjecanja po skupinama na Europskom prvenstvu Engleska je savladala Švedsku rezultatom 3:2 te se približila plasmanu u četvrtfinale.

Engleska nogometna reprezentacija pogocima Andyja Carolla, Thea Walcotta i Dannyja Welbecka u odličnoj utakmici savladala je izabranike Erika Hamrena te tako prekinula crnu seriju i napokon upisala prvu pobjedu u natjecateljskim susretima protiv Šveđana.

Igrač koji je započeo preokret svakako je Walcott koji je prvo zabio za 2:2, a nakon toga i asistirao za pobjedu: "Ne mislim da sam bio ključan igrač. Bio sam razočaran kada sam saznao da ću biti na klupi i svakako je lijep osjećaj ući u igru i pokazati što možete," rekao je nakon susreta član Arsenala.

Odlučujući pogodak djelo je napadača Manchester Uniteda Dannyja Welbecka koji se odlično snašao i petom iz teške situacije svojoj momčadi osigurao tri boda: "Sretan sam što je sve dobro završilo i što smo osvojili tri boda. Nakon lošeg otvaranja drugog poluvremena i primljena dva pogotka pokazali smo zajedništvo i momčadski duh koji nas krasi te zasluženo slavili."

Švedski izbornik nije mogao sakriti tugu s konačnim ishodom: "Razočaran sam jer mislim da smo odigrali dvije dobre utakmice, a nemamo niti jedan bod. Ponosan sam na igrače i sve što su pokazali, ali za pobjedu vam treba i malo sreće što mi nismo imali. Žao mi je igrača koji su se borili i stvarno samo tužan," rekao je Hamren.

U zadnjem kolu skupine D sastaju se Ukrajina i Engleska koja će biti jača za Waynea Rooneyja te Francuska i Švedska koja je izgubila svaku nadu u eventualni prolazak skupine.

EP 2012. - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Ukrajina0:2Francuska
Švedska2:3Engleska
1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.06.2012. u 11:07
    Trenutak koji proslavi igraca , bas taj je docekao Welbek , a nigdje ga nije bilo cijelo vrijeme kao i vecine engleza . Gerard je 50 % ekipe , svi se briju kako ce sa Rooneyem biti jaci ,ali englezi su jedna od najlosije uigranih ekipa deff.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2012. u 10:48
    Strašan, najljepši uvjerljivo! A ni Carrolov nije za baciti, najljepša glava prvenstva (sorry Ševa, nisu ni tvoje puno lošije)!
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir16.06.2012. u 10:42
    Uff!!!! Kakav gol je welbeck zabio!! bravo mali.
    Mithrandir