Nogomet

Blaszczykowski: "Savez nam nije pomagao da se usredotočimo na igru"

Branimir Korać • nedjelja, 17.06.2012.
Blaszczykowski: "Savez nam nije pomagao da se usredotočimo na igru"
Foto: EPA

Poljski kapetan Jakub Blaszczykowski s dosta je gorčine prihvatio ispadanje s Europskog prvenstva. Jedan od najboljih poljskih igrača usmjerio je dosta kritika prema Savezu kojeg smatra dijelom odgovorim zbog izostanka koncentracije tijekom Eura...

Poljska je završila svoj nastup na Europskom prvenstvu, izbornik Smuda je otvoreno rekao kako više neće sjediti na klupi reprezentacije, a okršaji su krenuli. Kapetan Jakub Blaszczykowski je uputio niz kritika prema čelnim ljudima Poljskog nogometnog saveza zbog raspodjele ulaznica za utakmice poljske reprezentacije.

"Teško je sada nekoga kritizirati jer će odmah ispasti kao da tražimo izgovor, ali kao kapetan moram biti odgovoran za momčad i da sve funkcionira kako treba. Sa Savezom smo imali vrlo lošu suradnju. Prije svake utakmice sam morao doslovno moliti predsjednika Saveza da udijeli ulaznice obiteljima igrača. Svi su te ulaznice dobili, samo naše obitelji nisu", otvoren je bio Blaszczykowski.

Poljski kapetan je dodao kako je to predstavljalo problem ne samo njemu nego i svim ostalim igračima i nisu se mogli u potpunosti fokusirati samo na događanja na travnjaku i pripremu utakmice.

"Uzimalo nam je to previše koncentracije, prije svake utakmice je bila ista situacija. Rekao sam to predsjedniku Saveza nakon susreta s Češkom, nije me strah progovoriti o tome i preuzeti odgovornost i razgovarati. Predsjednik mi je odgovorio kako ima odličan odnos s momčadi, ali ja se nisam uvjerio u to. Kada god smo imali nekakav dogovor s Latom, nikada nije održao svoju riječ."

Blaszczykowski je pojasnio kako sve to ipak nije glavni razlog ispadanja.

"Nije to glavni razlog što smo igrali loše i ispali, međutim morate shvatiti da su nam naše obitelji najvažnije, a mi nismo znali hoće li uopće moći doći na utakmicu. Bespotrebno sam trošio energiju na takve stvari i pregovaranja do neposredno prije početaka utakmica."

EP 2012. - Skupina A

1Češka 34:5-16
2Grčka 33:304
3Rusija 35:3+24
4Poljska 32:3-12

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dominik25717.06.2012. u 19:42
    ..Poljska Rusija....napeta tekma..i onda Poljaci nasrnu prvi put u zadnjoj minuti sudačke nadoknade protiv Čeha i tako skoro spasiše Ruse....ispravno ili ludo?
    dominik257
  • Lomax17.06.2012. u 19:15
    ne, ne i ne. nisu oni sprdnja kako vi mislite. Imaju itekako solidan kadar, drugi je par opanaka što im je izbornik smjestio bezmudnu taktiku gdje bi se jedan napadač (Lewandowski) morao boriti s ostalim braničima, da ne spominjem tajming za zamjene. Uglavnom, grozna kopija BvB. I ne znam... [više na forumu]
    Lomax
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 19:09
    poljska je limitirana ekipa s dva solidna i jednim dobrim igračem ostalo nije ni za hnl.
    Obrisan korisnik
  • Mihalj17.06.2012. u 14:35
    hahaha i kaj ispali su jer im obitelji nisu dobile karte XD
    Mihalj
  • Obrisan korisnik17.06.2012. u 12:46
    ovo su stvarno gluposti!! da to srna izjavi mislim da bi ga novinari i javnost za jaja objesili!
    Obrisan korisnik